Apple Nisan ayında mini LED ekranlı iPad Pro üretimine başlayacak

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun son tahminine göre, Apple, mini LED ekranlı yeni bir iPad Pro üretimine Nisan ayında başlama yolunda ilerliyor.

Kuo’ya göre, Mart 2020’de piyasaya sürülen son modelin bir yükseltmesi olarak yeni iPad Pro, LED ekran teknolojisini kullanan ilk Apple ürünü olacak. Mini-LED ekran, ekranın ışığını üretmek için küçük ışık yayan diyotlar kullanıyor ve yüksek kontrast oranları, daha geniş bir renk aralığı ve diğer görüntü artışları sunmayı vadediyor.

Kuo, “Son anketimize göre, mevcut üretim verimi ve kalitesi Apple’ın yüksek standartlarına ulaştı. Bu nedenle mini-LED iPad’lerin seri üretimine Nisan ortasından sonuna kadar başlaması bekleniyor.” dedi. Mini-LED ekranla birlikte cihazlar son MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini cihazlarda kullanılan M1 çipi ile aynı seviyede güncellenmiş bir işlemciye sahip olacak. Yeni iPad Pro’ların gelişmiş kameralara sahip olduğu ve son Mac’lerde aynı bağlantı noktası olan Thunderbolt konektörünü desteklediği de söyleniyor. 

iPad Pro’da mini-LED teknolojisinin kullanılması, Apple’ın ürünlerinde ekranları yaygınlaştırması için bir basamak görevi görüyor. Kuo, daha önce de mini-LED ekranların 2021’de en az iki MacBook Pro modelinde görüleceğini tahmin etmişti. MacBook Air da 2022’de bu teknolojiden yararlanacak. Kuo, mini-LED ekran sevkiyatlarının 10 milyon olacağını tahmin ediyor.

Apple, mini-LED teknolojisini geliştiren tek şirket değil. Çinli üretici TCL, 2019’da mini-LED televizyonu piyasaya süren ilk şirket olurken hem Samsung hem de LG bu yıl mini-LED televizyonlarını piyasaya sürmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu