Apple, otomobil projesine eski Porsche yöneticisini dahil etti

iPhone üreticisinin eski bir Porsche yöneticisini işe aldığı ve otomotiv iş ortaklarıyla anlaşmaları tamamlamaya yakın olduğu bildirildi.

Apple’ın otonom elektrikli araç üretmeye yönelik çabaları 2014 yılına kadar uzanıyor. 2016’da şirket, birtakım olumsuzluklar nedeniyle otomobil projesini bir süre askıya almış ve Şubat 2019’da da projedeki 190 çalışanını işten çıkarmıştı. Aralık ayında Apple’ın 2024 yılına kadar otonom arabasını yola çıkarmayı hedeflediği bildirildi. 7 Ocak tarihli daha sonraki bir rapor ise projenin teslim edilmesinin beş ila yedi yıl alabileceğini iddia etti. Teknoloji devinin araba projesi, yeni bir atılım ile gerçeğe bir adım daha yaklaşmaya devam ediyor. 

Apple’ın Project Titan kod adlı otomobil projesi için Porsche AG’de şasi geliştirme başkan yardımcısı Dr. Manfred Harrer’i işe aldığı bildirildi. Business Insider Deutschland’a göre Harrer, Porsche’nin sahibi olan Volkswagen Grubu’nun en iyi mühendislerinden biri olarak kabul edildi.

Öte yandan, gelecekteki Apple trendlerini tahmin etmede olağanüstü doğruluğu ile ünlü olan Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple otomobilinin rakiplerinden önemli ölçüde daha pahalıya mal olan “çok yüksek kaliteli bir model” olacağını belirtti.

Apple ve Hyundai anlaşma konusunda sessiz kalırken CNBC’nin hazırladığı bir raporda ortaklığın sonuçlanmaya yakın olduğu belirtildi. Rapor, Apple’ın bir Hyundai/Kia otomobilindeki yazılım yerine bir Apple arabası olacağını ve otomobilin tamamen otonom çalışacağını söylüyor. CNBC’ye konuşan kaynaklar ise Apple’ın başka bir otomobil üreticisi ortağı arayabileceğini belirtiyor. Bir kaynak, “İlk Apple arabaları bir sürücüye sahip olacak şekilde tasarlanmayacak. Bunlar, sürücüsüz çalışacak şekilde tasarlanmış ve son kilometreye odaklanmış otonom, elektrikli araçlar olacak.” dedi.

Otonom araç görünüşe göre Hyundai’nin E-GMP yeni nesil Pilli Elektrikli Araç platformunu temel alacak. Bu da saatte 250 km’den fazla hıza ulaşma ve 3,5 saniyeden daha kısa sürede 0’dan yaklaşık 100 km/s çıkma potansiyeli olduğu anlamına geliyor. Araç tek şarjla 500 km’lik bir mesafe kat edilebilirken, pil için uyumlu bir şarj istasyonu bulunursa 18 dakikalık bir şarj, pilin yüzde 80’ini de dolduracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu