Apple, Silicon yongalar ile MacBook Pro’yu yeniden tasarlıyor

Bir sonraki MacBook Pro dizüstü bilgisayarların ARM tabanlı yongalara sahip olması ve Touch Bar'ın da kaldırılması bekleniyor.

Bir sonraki MacBook Pro dizüstü bilgisayarların Intel yerine Apple’ın geliştirdiği ARM tabanlı yongalara sahip olması bekleniyor. Bilgisayar serisinin ayırt edici özelliği olan Touch Bar’ın da kaldırılması planlanıyor.

9to5Mac tarafından detaylandırılan habere göre, Apple’ın 14 inç ve 16 inç ekranlı iki yeni dizüstü bilgisayar piyasaya sürmesi bekleniyor. Her iki modelin de Apple Silicon tarafından desteklendiği söyleniyor.

Şirketin yakın zamanda tanıttığı Apple Silicon yongası M1, beş nanometre işlemine dayalı ve 16 milyar transistör içeriyor. Apple, belirli uygulamaları çalıştırırken çipin içindeki merkezi işlem biriminin bir Intel CPU’nun iki katı performansını veya dörtte biri elektrik kullanarak aynı performansı sağlayabileceğini söylüyor.

Söylentilere göre, Apple Silicon destekli MacBook Pro’lar M1’i değil, daha yeni bir çip tasarımı kullanacak. Apple’ın bir sonraki MacBook Pro modellerinin, yükseltilmiş dahili bileşenlerin yanı sıra, belirli tasarım değişikliklerini de getirmesi bekleniyor. En önemlisi de şirketin dizüstü bilgisayar ailesinin ayırt edici özelliği olan ve sanal kısayollara erişim sağlayan dokunmatik ekran Touch Bar’ı tasarımdan çıkaracağı söyleniyor. Özelliğin kaldırılması ile  MacBook Pro’nun kenarları köşeli bir kasaya sahip olacağı söyleniyor.

Apple’ın sonraki iPhone’ları hakkında erken söylentiler de ortaya çıkmaya başladı. Ancak cihazların en az 10 ay daha piyasaya çıkması beklenmiyor. Şirketin, telefonun devreleri tarafından üretilen ısıyı emmek için su buharı kullanacak yeni bir iPhone için gömülü soğutma sistemi denediği söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu