Apple tüm mobil cihazları için kablosuz şarj ekosistemini araştırıyor

Patently Apple tarafından tespit edilen "Elektronik cihazlar arasında endüktif şarj" başlıklı patent, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından imzalandı.

Apple tarafından dosyalanan patente göre şirket, diğer cihazlar için kablosuz şarj cihazı olarak kullanmak üzere çoklu endüktif şarj bobinlerinin MacBook’lara ve iPad’lere entegrasyonunu araştırıyor.

Mart 2016’dan beri cihazdan cihaza endüktif şarj teknolojisini araştıran Apple’ın teknolojiyle ilgili çok sayıda patent başvurusunda bulunarak bu alanla özellikle ilgilendiği ve 40 yeni talep için başvuruda bulunduğu söyleniyor. Bu patent ise Apple Watch’lar, iPhone’lar, iPad’ler ve MacBook’lar dahil tüm mobil Apple cihazlarının birlikte kablosuz bir şarj ekosistemini nasıl kullanabileceğini vurguluyor. Patentte yer alan resimler, bu sistemi kolaylaştırmak için bir dizi taşınabilir Apple cihazı için önemli sayıda farklı bobin yerleşimi sunuyor.

Patente göre Apple, aygıttan aygıta kablosuz şarj için çeşitli olası uygulamalar tasarladı. Örneğin, bir MacBook kapağı, cihaz üzerine yerleştirildiğinde şarj edilmesine izin veren bir dizi endüktif bobin içerebilir. Bobinler ayrıca bir MacBook’un avuç içi desteğine ve izleme dörtgenine de yerleştirilebilir. En önemlisi de kablosuz şarj sistemi, endüktif bobinler aracılığıyla hem alabilen hem de iletebilen cihazlar ile kullanıcıların hangi cihazın şarj edileceğini seçmesine olanak tanıyabilir. 

Apple’ın önerdiği strateji, her mobil Apple cihazına yerleştirilmiş endüktif şarj bobinlerini dahil etmek gibi görünüyor. Örneğin, patent, bobinlerin bir iPad’in hem önüne hem de arkasına nasıl yerleştirilebileceğini açıklayarak, bir cihaza şarj iletilirken bir taraftan da verici cihazın kablosuz olarak şarj edilmesine izin veriyor. 

Patentte bir dizi Apple cihazının tek güç kaynağından birlikte şarj edilebileceği önerisi bile yer alıyor. Bir resim, iPhone’dan şarj edilen Apple Watch’u, iPad’ten iPhone’u, MacBook’tan iPad’i ve bir güç kablosundan şarj edilen MacBook’u gösteriyor. Resme eşlik eden metin “elektriksel olarak iletişimsel endüktif bobinler içeren bir veya daha fazla aygıt grubunu şarj etmek için yalnızca tek bir güç kablosu veya hiç güç kablosu gerekmeyebileceğini” belirtiyor.

Apple önerilen teknolojiyi entegre ederse, tüm taşınabilir Apple cihazlarında birleşik bir kablosuz şarj sistemi oluşturacak. Ancak şirketin kaçınılmaz ısı, penetrasyon veya verimlilik sorunlarını nasıl ele alacağı henüz net değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu