Apple, VR video konferans girişimini satın aldı

iPhone üreticisi, VR video konferans girişimi Spaces'ı açıklanmayan bir fiyat karşılığında satın aldı.

Apple, henüz açıklanmayan bir fiyat karşılığında, 2016’da DreamWorks Animation’dan çıkarılan sanal gerçeklik girişimi Spaces’ı satın aldı.

Girişim ilk olarak, Washington DC, Los Angeles, Tokyo ve Hangzhou, Çin dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde konum tabanlı sanal gerçeklik deneyimleri yaratmasıyla tanındı. Bununla birlikte, salgın başladığında Spaces, animasyonlu avatarların Zoom, Skype, Google Hangouts ve diğer video konferans yazılımlarında kullanılmasına izin veren bir VR eklentisi yapmaya odaklandı. Şirketin eklentisi, Oculus ve HTC Vive cihazlarının yanı sıra çeşitli donanım üreticilerinin Windows Mixed Reality ürünleri dahil olmak üzere çok çeşitli VR kulaklıklarıyla da uyumludur.

VR, video konferansla buluşuyor

Şu anda, Apple’ın Spaces’ın teknolojisinden nasıl yararlanacağı henüz net değil ancak iPhone üreticisi yıllardır sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik ürünleri üzerinde çalışıyor. Yıllar içinde Apple; NextVR, Akonia Holographics ve Vrvana gibi bir dizi başka VR şirketini de satın aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu