Apple, WebKit’teki güvenlik açığını gideren yazılım güncellemeleri yayınladı

Apple, Safari tarayıcısına güç veren WebKit motorundaki bir güvenlik açığını ele alan iPhone, iPad, Mac bilgisayarlar ve Apple Watch serisi için yazılım güncellemeleri yayınladı.

iOS 14.4.1, iPadOS 14.4.1, macOS 11.2.3 ve watchOS 7.32’ye yönelik güvenlik güncellemeleri, Ocak ayındaki 14.4 sürümünden bir ay sonra geliyor ve WebKit’teki bir “bellek bozulması” sorununu ele alıyor. Güvenlik açığı, aygıta erişim elde etmek için WebKit güvenlik açığından yararlanabilen kötü amaçla hazırlanmış web içeriğini işleme yeteneği sağlıyor.

Güvenlik açığı için CVE-2021-1844 numaralı Ortak Güvenlik Açıkları ve Etkilenmeler numarası oluşturuldu ancak daha fazla ayrıntı açıklanmadı. Her zamanki gibi Apple, güvenlik açığının ne kadar ciddi olduğu konusunda biraz belirsiz olsa da geliştiricilere veya genel testlere girmeden bir güncelleme yayınlaması, acilen ele alınması gereken ciddi bir güvenlik açığı olduğunu gösteriyor. Beklenmeyen güncelleme, şu anda beta 3 yapısında olan ve bu ayın sonunda piyasaya sürülmesi beklenen iOS 14.5’ten önce de geldi.

Apple tüm iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch kullanıcılarını güncellemeyi yüklemeye çağırıyor. Güncellemeler iPhone 6s ve üstü, iPad Air 2 ve üstü, iPad mini 4 ve üstü, iPod touch (7. nesil), macOS Big Sur ve Apple Watch Series 3 ve üstü için mevcut.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu