Apple WWDC21 etkinlik detayları belli oldu

Apple'ın ara lansman olarak tanımlanan WWDC21 etkinliği detayları belli olmaya başladı. Etkinlikte birçok yeni ürünün tanıtılması bekleniyor.

Etkinlikte öncelikle bir süredir konuşulan iOS 15 artık tüm özellikleriyle kullanıcılara sunulacak. Bu yeni sürüm ile beraber bir gelenek daha yerini bulacak. Her yeni büyük sürümünde bir cihazından desteği çekerken bu sürümde desteğini çekeceği telefon ise iPhone 6s olacak.

iOS 15 desteği alacak telefonlar ise şu şekilde; iPhone 12 serisi iPhone 11 serisi, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE (2. Nesil).

Lansmanda iOS 15 dışında watchOS 8, tvOS ve macOS 12 gibi yeni yazılımlar da tanıtılacak. Lansman daha önceki etkinlikler gibi sanal ortamda düzenlenecek. Apple, pandemiden dolayı bir süredir tüm etkinliklerini online sürdürürken bunu devam ettirmeye karar verdi. Şirketin sadece WWDC21 için değil bir sonraki büyük lansmanını da online düzenlemesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Lansmanın düzenleneceği tarih de belli oldu. 7 Haziran’da başlayacak lansman 14 Haziran’da sona erecek. Gelen bazı haberlere göre, firma ayrıca yeni ve sürpriz denilebilecek bir projeyi de bu etkinlikte duyuracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu