Apple’da uygulamalar çalışmıyor

Spotify, Pinterest, Tinder gibi uygulamalar iOS'da çalışmıyor

Spotify, Pinterest, Tinder gibi birçok uygulama bugün itibariyle iOS cihazlarda çalışmamaya başladı. Uzmanlar bunun Facebook uygulamasında yapılan bir değişiklik sebebiyle kaynaklandığını söylüyor.

DownDetector.com gibi uygulama ve web servislerinin durumunu kullanıcı hata bildirimlerine göre raporlayan servislere göre şu anda birçok iOS uygulamasında kilitlenme ve kapanma sorunu yaşanıyor. Yapılan denemelerde uygulamaların özellikle Facebook servislerine erişmek istediklerinde kapandıkları belirtildi. Bu durum özellikle Facebook hesaplarını kullanarak servise girenlerde daha yoğun olarak yaşanıyor. Öte yandan eğer iPhone ya da iPad cihazınızın internet servisini kapatır ve tamamen offline moduna geçerseniz uygulamalar kimi zaman açılabiliyor. Ancak bu sefer de elbette birçok işlevini kullanamıyorsunuz. Örneğin Spotify’de yalnızca indirdiğiniz müzik ya da podcastleri dinleyebilirsiniz.

Sorun Facebook

İlgili uygulamalardan resmi bir açıklama yapılmamış olsa bile ilk raporlara göre sorunun Facebook yazılım geliştirme kitinden kaynaklandığı ve son kullanıcı giriş yöntemlerindeki değişimin buna neden olduğunu sanılıyor. Ancak aynı yöntemi kullanan Android kullanıcıları bir sorun yaşamıyor. Bu durum Facebook’un iOS platformuna yönelik bir kullanıcı etkinleştirme politikası değişimi yapıp yapmadığını merak ettiriyor.

Facebook bu sabah yazılım geliştirme platformunda yeni düzenlemelerin sorunlara neden oldğunu kabul etti. Aynı zamanda GitHub platformunda birçok uygulama geliştirici, uygulamalarının Facebook kullanıcı girişinde sorunlar yaşadığını söyledi.

CIO Update Yorumu

Birçok uygulama ve web sitesi artık Facebook ya da benzeri sosyal medya platformlarının kullanıcı giriş arabirimlerini kullanıyor. Kullanıcıların bir sisteme kolayca üye olabilmesini sağlamanın en kolay yolu gibi görünse de, uygulama geliştiriciler bir süre sonra bu platformlara mahkum hale geliyor. Facebook bu API’leri ücretsiz olarak sunuyor ve teşvik ediyor. Şirketlerin bu API’yi kullanması gelecekte ön görülemez bazı sorunlara yol açabilir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu