Apple’ın bağımsız teknik servisleri artık Türkiye’de

Uzun süredir Apple kullanıcılarının beklediği bağımsız teknik servis programı Türkiye'de de faaliyete geçiyor.

Sadece Apple kullanıcıları demek doğru olmayabilir, kendini bu konuda geliştirmek isteyen kişi ve işletmeler de bu haberi bekliyordu.

Bağımsız teknik servis programı nedir? Ne işe yarıyor, ne diye açılıyor diye merak ediyorsanız şunu kısaca belirtelim. Bir nevi teknik servis gibi düşünebilirsiniz. Normalde bir Apple cihazınızı garanti kapsamında tamir etmek isterseniz veya batarya değişimi, kulaklık değişimi gibi sorunlar oluşursa sayılı sayıdaki Apple Store’lara gidiyor ve baya baya sıra bekliyordunuz. Her ne kadar verdikleri hizmet çok kaliteli ve güler yüzlü personeller tarafından karşılaşsanız da randevu almak sıra beklemek biraz uğraştırıyordu. Şimdi Apple birçok ülkeye bağımsız teknik servis programlarını açacak. Bu ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor. Yani artık Türkiye’de Apple tarafından eğitilmiş, servis sertifikası verilmiş yetkili servisler olacak.

Bu kişiler kendi işletmelerini yönetecek ve Apple ile bir bağları olmayacak. Ancak sertifikalarını Apple’dan aldıkları için cihazlar bu noktalarda tamir ettirilebilecek. Apple’ın bu konudaki açıklaması ise şöyle: “Apple’ın bağımsız onarım programına katılmanın bir maliyeti yok. Yeni programa katılabilmek için işletmelerin onarımları gerçekleştirebilecek Apple’dan sertifikalı bir teknisyene sahip olması gerekiyor.Basit sertifikasyon süreciyse ücretsiz olarak sunuluyor. Daha fazla bilgi edinmek ve başvurmak için support.apple.com/irp-program sayfasını ziyaret edin.Koşullara uygun onarım işletmeleri; Apple’ın orijinal parçaları, araçları, eğitimleri, onarım kılavuzları ve tanılama bilgilerine AASP’lerle aynı maliyet karşılığında sahip olacak.”

İlgili Makaleler

Bu işletmelerin yayılması ile beraber birçok Apple kullanıcısının içi rahat edecektir. Öyle ki sorun oluştuğunda şimdi bir de randevu al yoksa Store’a git sıra bekle gibi nedenlerden çoğu kullanıcı ufak sorun olduğunda servise götürmeden cihazını kullanmaya devam ediyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu