Apple’ın katlanabilir iPhone planı sektörde konuşulmaya başlandı

Apple’ın 2023’te ilk katlanır iPhone’u duyurması bekleniyor ayrıca şimdiye kadar alınan sayısız patent, Cupertino devinin 2016’dan beri katlanabilir teknoloji üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Sektör uzmanlarına göre Apple, iki tür katlanabilir ekran üzerinde çalışıyor. Samsung Z Flip ve Z Fold gibi üst ve alt kenarları birbirine bağlı veya sağ ve sol kenarları birbirine kavuşan cihazlar üzerinde çalışmalarının devam ettiği düşünülüyor.

Apple ve Samsung’un yaklaşmakta olan katlanabilir bir OLED panelini birlikte geliştirdiği de sektörde dolaşan söylentilerden. Ayrıca oldukça ince ve 7.5 inçlik katlanır bir ekran paneli olduğu söyleniyor. Apple’ın ilk katlanır iPhone’unun kapaklı bir akıllı telefon olacağı da söylentiler arasında.

Pazar araştırma şirketi DSCC’nin araştırmasına göre, Samsung Electronics’in katlanabilir akıllı telefon pazarındaki payının bu yıl sonunda yüzde 87 olması bekleniyor. Apple’ın ilk katlanabilir akıllı telefonunun lansmanından sonra bile Samsung’un payının yüzde 75’in altına düşmesi pek olası değil. Sektörden bir kaynağa göre, “Pazar Samsung Electronics tarafından yönetilirken ve Huawei ve Xiaomi gibi Çinli üreticilerin bu tür ürünleri piyasaya sürmesiyle Apple bir süre katlanabilir akıllı telefon pazarına liderlik edemeyecek.”

Daha önce Ming-Chi Kuo, katlanabilir iPhone için 2023 lansmanını önerdi ancak proje henüz resmi olarak başlamadı. Bu da katlanabilir cihazların ertelenebilecekleri veya çok beklenen AirPower gibi rafa kaldırılabilecekleri anlamına gelebilir. Ayrıca katlanan iPhone’un telefon yerine daha çok iPad benzeri bir cihaz olması bekleniyor ve katlandığında 7,5-8 inç boyutunda olacağı tahmin ediliyor.

Counterpoint Research and Strategy Analytics’in yakın tarihli bir araştırmasına göre, katlanabilir akıllı telefonların pazar büyüklüğünün 2023’te 90 milyon adede ve 2025’te 100 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da katlanabilir teknolojinin akıllı telefon pazarında bir sonraki büyük değişim olacağı anlamına geliyor. Böyle bir değişimde Apple’ın yer alıp almayacağı da sektörde en çok merak edilenlerden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu