Apple’ın yeni iPhone’ları beklentiyi karşılamadı

Bloomberg teknoloji editörü, yeni iPhone'larını neden cazip olmadığını ve kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattığını kaleme aldı.

Dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip iPhone için yeni serilerinin tanıtıldığı etkinlik Salı günü gerçekleştirildi. Apple daha iyi kamera, daha hızlı işlemci ve daha uzun ömürlü pil ile donattığı iPhone 13 modelini kullanıcıların beğenisine sundu. Tanıtıma göre, yeni iPhone 13’ler 1 TB’a kadar artırılmış depolama alanı, daha yüksek kalitede video kayıt özelliği ve daha sık güncellenen daha yumuşak kaydırmalı bir ekrana sahip.

Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen etkinlikten sonra yeni iPhone 13’ler çok geçmeden eleştirileri toplamaya başladı. Bloomberg teknoloji editörü Tae Ki de yeni iPhone’lar hakkında olumsuz görüşlerini bildirdi.

Tae Kim, ön kamera için hazırlanmış daha küçük bir çentik dışında tasarım olarak daha önce 2020’de tanıtılan modellerlerle pek bir farkı olmadığını belirtti. Ayrıca şirketin bir önceki modeli olan iPhone 12’lerin son teknoloji yüksek hızlı 5. nesil kablosuz özelliğe sahip olduğunu ve iPhone 13 ün beklenenin aksine daha üst bir teknoloji sunmadığı için iPhone 12 sahiplerinin telefonlarını değiştirmelerine gerek olmadığının altını çizdi.

Kullanıcı alışkanlıklarını konu alan anketlerde tüketicilerin küçük detaylar için büyük para harcama eğiliminde olmadığı sonucuna dikkat çeken Tae Kim, aynı zamanda kullanıcıların mevcut telefonlarını eskiye nazaran daha uzun süre tuttuklarını da ekledi.

Geçtiğimiz hafta Piper Sandler tarafından yayınlanan araştırma sonuçları da Tae Kim’in eleştirilerini onaylıyor. Piper Sandler’ın 1000 Amerikalı tüketiciyi dahil ettiği anketinde, katılımcıların sadece %6’sının iPhone 13’ü önümüzdeki 6 ay içerisinde almayı planladığını gösteriyor. Geçen sene yapılan ankette bu rakam %10’du. Yine yapılan ankete göre, katılımcıların kullanmış oldukları iPhone yaş ortalamaları da geçen sene 2.3 iken bu sene 2.6 ya yükselmiş durumda. Kullanıcıların çoğu zaten hali hazırda en iyi iPhone’u kullandıklarını düşünüyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu