Arçelik, Hitachi’nin bir bölümünü 300 milyon dolara satın aldı

Anlaşma ile birlikte Hitachi'nin iki fabrikası, Arçelik bünyesine geçti

Yakın zamanda Hitachi ile görüştüklerini duyuran Arçelik, Japon teknoloji devinin beyaz eşya operayonlarını satın aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada satış bedelinin 300 milyon dolar olduğu paylaşıldı.

Arçelik, Hitachi’nin uluslararası beyaz eşya operasyonlarının yüzde 60’ını satın alarak birimi kendi yönetimine dahil etmiş oldu. KAP’ta yer alan bilgilere göre, satış işleminin ardından Hitachi’nin 2 üretim tesisi Arçelik’in bünyesine dahil oldu. Öte yandan Hitachi’nin Tayland, Çin, Hong Kong, Tayvan, Singapur, Malezya, Endonezya, Orta Doğu, Vietnam ve Myanmar’ın yer aldığı 10 Uzak Doğulu satış şirketi de Arçelik ailesine katıldı. Arçelik, Hitachi ismini Japonya dışındaki ülkelerde kullanmak için şirkete lisans ödemesi de yapacak.

Anlaşmadaki bilgilere göre, Hitachi için Hollanda’da bir şirket kurulacak. Hollanda merkezli şirket, bu iki üretim tesisi ile 10 satış şirketini yönetecek. Hollanda’da kurulacak şirketin yüzde 60’ına sahip olan Arçelik, Hitachi’nin Avrupa pazarına açılmasını sağlayacak.

İlgili Makaleler

Satış işleminin 1 Nisan 2021’e kadar tamamlanacağı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu