Arizona seçimlerinde siber manipülasyon iddiaları

MyPillow isimli şirketin CEO’su Mike Lindell’a göre, 2020’de gerçekleşen seçimlerde Arizona’yı aslında Trump 270 bin oy farkıyla kazanmıştı.

Biden ve Trump arasındaki seçim gerginliği dinmek bilmiyor. Özellikle Trump’ın “Bu seçim hackerların gölgesi altında gerçekleşti. Aslında kazanan bendim.” tarzındaki dinmek bilmeyen açıklamaları yeni iddiaların gündeme gelmesini sağlıyor. Bunlardan en sonuncusu MyPillow isimli şirketin CEO’su Mike Lindell’den geliyor. Lindell’a göre, 2020’de gerçekleşen seçimlerde Arizona’yı aslında Trump 270 bin oy farkıyla kazanmıştı. Ancak Lindell, siber güçlerin devreye girerek sayılarla oynamayı başararak farkı eritip Biden çevirmeyi başardı.

Ortada belge yok

Sosyal medyada inanılmaz gürültü kopartan bu iddia, Trump destekçileri tarafından rekor seviyede paylaşıldı. Lindell, Josh Merritt isimli siber güvenlik uzmanına elindeki Trump lehine sonuçlanan dokunulmamış veri vereceğini iddia etti.

Ağustos ayı açıkçası büyük bir kitlenin bu iddiaları doğrulmasını beklemekle geçti. Nihayet konuşan Merritt, Lindell’ın kendisine herhangi bir veri vermediğini ifade etti. Seçimin hukuki sürecini takip eden resmi görevli General William Barr ise başkanlık seçimlerini “Amerikan tarihinin en güvenilir seçimi” olarak nitelendirdi. Ancak Rusya’nın siber müdahalesi, farklı eyaletlerde yaşanan dijital oynamalar gibi iddialar seçime gölge düşürmeye devam ediyor.

Sanırız insanlar henüz dijital oylamaya hazır değil. En azından kaybeden taraf…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu