Atlantic Offshore tüm filosunu siber güvenlik önlemleriyle koruma altına aldı

Inmarsat Filo Güvenlik Uçnoktası, kalabalık mürettebatlı gemilerde riske açık cihazların tamamına yönelik koruma sağlıyor.

Kuzey Denizi operatörlerinden Atlantic Offshore siber güvenlik anlamında öncülük ederek Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün güncellediği kriterlerin de üzerine çıkmayı başardı. Buna göre, filoya bağlı tüm gemiler inmarsat uydu sistemi ile siber tehditlere karşı korunaklı hale gelecek. Inmarsat Filo Güvenlik Uçnoktası ismi verilen sistem dahilinde gemiler 4MBps upload ve 2MBps download hızlarına sahip olacak.

Mürettebat verisi riski artıyor

Atlantic Offshore CEO’su Roy Wareberg, “Mürettebat ekipmanlarından gemi içinde verimliliği artıracak her türlü teçhizata kadar dijitalleşmenin önem kazandığı bir çağdayız. İlk etapta tüm kaptanlarımızın gemi ve kara bağlantısının devamlı olmasını sağlamak önceliğimiz. Ayrıca siber güvenlik standartları her geçen gün artarken bizim yerimizde saymamız bizi sadece riskli duruma sokar.” diyor.

Adeta bir gardiyan…

Inmarsat Filo Güvenlik Uçnoktası özellikle kalabalık mürettebata sahip gemilerde riske açık kişisel tablet ya da iş amaçlı bilgisayarların tamamına yönelik bir koruma sağlıyor. Çok katmanlı koruma çözümü bağlantıları sürekli tarayarak dışarıdan gelen davetsiz konukları engelliyor ya da onlar hakkında bildirimde bulunuyor. Gerekli gördüğünde riskli bulunan sitelerin açılmasını engelleyen sistemde yemleme, fidye talebi gibi saldırılara karşı da koruma araçlar bulunuyor. USB bile taktığınızda “guardian portal” ismi verilen bir yazılım üzerinde dosyalar taramaya tabi tutuluyor. “Her sekiz ayda bir gemilerde kullanılan verinin iki katına çıktığını biliyoruz. Dolayısı ile aldığımız tedbirler bazen can sıkıcı olsa da aslında birer zorunluluk.” diyor Inmarsat Maritime başkan yardımcısı Eric Griffin.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu