Avustralya Bitcoin'i tanımaya hazırlanıyor

Avustralya Senatosu Ekonomi Komisyonu, Bitcoin’i tanımak için yasa tasarısı hazırladı. 
Hükümetin daha önce çıkardığı bir yönetmelikle Bitcoin, ‘Soyut varlık’ olarak tanımlanmış ve sanal paranın resmi ticari işlemlerde kullanılamayacağı ifade edip vergilendirilebileceğini söylemişti.
Ekonomi Komisyonu Başkanı Sam Dastyari tarafından hazırlanacak olan raporun tamamlanmasıyla birlikte Senato’da tartışmaya açılması bekleniyor.
Sam Dastyari, Bitcoin’in para birimi olarak tanınmasının ülke ekonomisine önemli katkısı olacağını savunurken “Hiç kuşkusuz böyle bir adım Bitcoin’e olan güveni artıracak. Bilişim sektörü yatırımcıları için de yatırımlar daha kolay hale gelecek. Avustralya’da yatırım yapmak isteyen kişi ve kurumların da önü açılmış olacak” diyor.

“Döviz işlemi yapılıyor”

Bitcoin, sadece internet ortamında varolan, hiçbir merkezi otoriteye, devlete ya da kuruma bağlı olmayan, sanal bir para birimi. Bitcoin ile tıpkı gerçek parayla olduğu gibi harcama ya da ‘döviz işlemi’ yapılabiliyor. Sistem 2008 yılında kurulduğunda 21 milyon Bitcoin ile sınırlı olarak açılmış ve yeni Bitcoinlerin dolaşıma girmesi de bilgisayar algoritmalarına bağlı hale getirilmişti.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu