Avustralya, Siber Güvenlik Bakanı ile Küresel İnovasyon Hedefliyor

Clare O'Neil’ın İçişleri ve Siber Güvenlik Bakanı olarak atanmasıyla siber güvenliğin Avustralya kabinesinde ilk kez kendi portföyü oldu.

Avustralya Siber Güvenlik Merkezi’ne göre, 2020-21 yılında siber suç raporlarında bir önceki yıla göre yaklaşık %13’lük bir artış oldu. Rapor edilen 67.500 olaya göre her sekiz dakikada bir siber saldırı gerçekleşiyor. Daha da kötüsü olayların dörtte birinden fazlasının kritik altyapıları hedef alması. Çözüm olarak, Avustralya’nın yeni Başbakanı Anthony Albanese, Clare O’Neil’ı İçişleri ve Siber Güvenlik Bakanı olarak atadı. Böylece siber güvenliğin Avustralya kabinesinde ilk kez kendi portföyü oldu. G20’deki başka hiçbir hükümetin siber güvenlik için özel bir bakanı yok.

BT, politika ve iş dünyası üçgeni

O’Neil daha önce İnovasyon, Teknoloji ve İşin Geleceği için Gölge Bakan idi. Tarih, hukuk ve kamu politikası alanlarında eğitim almış ve McKinsey & Company ile yönetim danışmanlığında bulunmuş alanında deneyimli ve özel bir isim O’Neil. Bu ismi takibe alalım zira uzmanlar, onun çok disiplinli yaklaşımı sayesinde siber güvenlik konusunda küresel bir değişim bekliyor.

Bu atamayla ilk olarak 2016 yılında faaliyete geçen Siber Güvenlik Stratejisinde sistematik bir güçlenme bekleniyor. O’Neil’in atanması, BT departmanları kadar politikacılar ve iş liderlerini de etkiliyor. Ayrıca, Asya-Pasifik siber bağlamında ve Ukrayna savaşından kaynaklanan olası tehditlere yanıt olarak Avustralya’nın konumunu güçlendireceğini tahmin ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu