Avustralya’dan yeni siber güvenlik yasa teklifi

Avustralya Siber Güvenlik Araştırma Merkezi CEO’su Rachael Falk, siber saldırılara karşı yeni bir yasa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Avustralya’da Siber Güvenlik Araştırma Merkezi CEO’su olarak görev yapan Rachael Falk, hükümetin özellikle kritik altyapıları ilgilendiren siber saldırılara karşı yeni bir yasa çıkarması gerektiğini ileri sürdü. Falk, askeri tabirle zorunlu angajman kurallarının belirlenip ulusal tehdit durumunda ülkesinin siber gücünü ortaya koymasının nefsi müdafaa hakkı olduğunu ifade etti: “Geleneksel yasalarımızın siber terör konusunda yetersiz kaldığı bir dönemdeyiz. Siber savunma konusunda kurumlar ve devlet ayrı hareket ediyor. Aslında istihbaratın paylaşıldığı yeni bir çatı oluşturulması lazım.”

Falk’a göre bir siber tehdit yaşandığında devlet ve kurumlar arasında derhal bilgi paylaşılmalı. Hatta en geç 12 saat içerisinde taraflar, olayı birbirlerine haber vermeli. Falk’ın bu söyleminden genellikle itibar nedeniyle tarafların siber güvenlik olayını örtbas etmeye çalıştığı yorumunu yapabiliriz.

Simpsons karakteri gibi devlet…

“Şu an için güvenlik ve uluslararası kriz nedeniyle ülkelerin siber güvenlik alanında tereddüt yaşadığını görüyoruz. Siber yasaların koruma kapsamının netleştirilip kamu ve özel şirketlerin rollerinin belirlenmesi geleceği güvenlik altına almak için çok önemli.” diyen Falk, detaylı yaptığı açıklamada ayrıca fidye talebinde bulunan hackerlar karşısında da ülkenin belli bir politikasının olması gerektiğinin altını çizdi ve ekledi: “Aksi halde Simpsons’tan Homer karakterinin kafasına göre düğmelere basıp çözüm aradığı belirsiz olaylar zinciri yaşarız ki bir devlet için bundan daha çaresiz bir durum yoktur.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu