Avustralyalı siber tehdit analiz şirketi, Flashpoint ile ortak oldu

Dünyaca ünlü risk danışmanlık şirketi Flashpoint, Cybermerc isimli Avustralyalı istihbarat şirketi ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Cybermerc son dönemde teknolojik altyapısı ve siber saldırılara karşı sağladığı başarılarla gündeme geliyordu. Öyle ki şirket, Avustralya’nın resmi siber güvenlik ağının da kurucusu ve tedarikçisi haline gelmişti.

Özel şirketler ulusal güvenlik için göreve

Flashpoint’in Asya Pasifik Başkan Yardımcısı Paul Farley, “Son aylarda karşılaştığımız özellikle fidye yazılımların verdiği hasarın artmasıyla birlikte çok daha büyük ölçekli operasyon düzenleme ihtiyacı içindeydik. Pandeminin siber saldırılara hız kattığı bu dönemde artık kurumlara fiziksel hasarlar vermeye başlayan siber teröristlere karşı amansız mücadelemizi yeni ortaklığımızla perçinleştiriyoruz.” diyor. Flashpoint bu ortaklık sayesinde özellikle tehdit analizi ve analiz sonucunda gerekli önemlerin otomasyonla hızlı bir şekilde alınmasının kurumların ve ulusların güvenliği için önemli bir adım olduğunun altını çiziyor: “Cybermerc’in ulusal çapta sağlamış olduğu başarı ve edindiği tecrübeden küresel anlamda tüm müşterilerimizin yararlanmasını sağlayacağız.”

Uzmanlar, bu birliktelik sayesinde özel şirketlerle ulusal siber güvenliği sağlamakla yükümlü hükümetlerin doğru iletişimde olmalarının ne kadar önemli olduğunun üzerinde duruyor. Cybermerc’in de çok daha geniş bir veritabanıyla çok daha fazla saha tecrübesi elde edeceği ve bu sayede iki tarafın da kendine bir değer katması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu