AWS yapay zekanın sosyal etkisini değerlendiriyor

Amazon'un ML mühendislik yöneticisi Ankit Sirmorya, AWS’nin yapay zekayı nasıl kullandıklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Amazon’un makine öğrenimi (ML) mühendislik yöneticisi Ankit Sirmorya, yapay zeka (AI) ve ML alanında yükselen bir kanaat önderi olarak tanınıyor. Kendisi hızla büyüyen yapay zekaya adanmış bir grup olan Global AI Hub’ın topluluk lideri olarak görev yapıyor. Sirmorya’nın ayrıca dünya çapında bir kitleye sahip olan Tech Takshila adlı bir YouTube kanalı da bulunuyor. Kendisi AWS’nin gündelik hayattaki sorunların çözülmesine yardımcı olmak için yapay zekayı nasıl kullandıklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

İş dünyasının yükselen yıldızı

Günümüzde birçok kişinin AI ile ne kadar iç içe olduğunun farkında olmadığını belirten Sirmorya sözlerine şu şekilde devam etti: “Hiç kimse yapay zeka ile ne sıklıkta etkileşime girdiğinin farkında bile değil. Örneğin, AI, Netflix ve Amazon Prime Video gibi akış platformlarında video önerileri sağlar. Ayrıca Instagram gibi sosyal medya platformlarında haber beslemeleri oluşturuyor.”

Ancak Sirmorya’ya göre yapay zekanın en önemli etkisi iş dünyası üzerinde: “Önceden eğitilmiş AWS AI Hizmetleri, müşteri uygulamaları ve iş akışları için hazır zemin sağlıyor. Yapay zeka hizmetleri, kişiselleştirilmiş öneriler, bir iletişim merkezini modernize etme, emniyet ve güvenliği iyileştirme ve katılımı artırma gibi yaygın kullanım durumlarını ele almak için müşteri uygulamalarına kolayca entegre ediliyor. AWS AI hizmetleri, Amazon.com’a güç veren aynı derin öğrenme teknolojisini sunduğundan, müşteriler sürekli öğrenen API’lerden kalite ve doğruluk elde ediyor.”

Sirmorya, 2022’de Analytics India Magazine tarafından 40 Yaş Altı Veri Bilimcisi listesinde yer aldı ve 2022’de İngiltere’nin Yılın Bilişim Yapay Zeka Uzmanı finalisti oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu