Site icon CIO Update

Ayın yeni uygulamaları

IT PRO dergisi olarak geçtiğimiz ay için belirlemiş olduğumuz ayın yeni uygulamaları şu şekilde:

Do Button, Do Note, Do Camera

Farklı uygulamalar ve donanımlar arasında köprü kuran IFTTT, iOS ve Android platformlarına yönelik Do Button, Do Note ve Do Camera olmak üzere üç uygulama tanıttı. Do Button ile Philips Hue ve Nest termostat gibi gereçler akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilirken; Do Note, Evernote ve Google Calendar gibi uygulamalardaki bilgileri bir platformda topluyor. Do Camera ise belli Facebook albümünüze hızlı bir şekilde fotoğraf yükleme veya fotoğraflarınızın Gmail üzerinden hızlı bir şekilde gönderilebilmesi gibi kolaylıklar sağlıyor.
(Android, iOS – ÜCRETSİZ)

My Resignation Letter  
Karşınızda oldukça ilginç bir uygulama var. Snehal Rangrao Todkar tarafından geliştirilen uygulamanın adı My Resignation Letter, Türkçe anlamıyla İstifa Mektubum. Todkar, uygulamayı geliştirme nedenini şöyle açıklıyor: “İstifa mektubumuzu hep hızlı bir şekilde yazıp, yolumuza devam etmeye meyilliyiz. Oysa bu resmi ‘hoşça kal’ mektubu biraz daha değerlendirmeyi hak ediyor. İstifa mektubunuzla iyi ilişkiler yaratma ve olumlu bir not bırakma fırsatı yakalayabilirsiniz.” Uygulama farklı işten ayrılma nedenlerini vurgulayan farklı istifa mektubu şablonlarını bir araya getiriyor.
(Windows Phone – 3TL)

 

Forge

Forge, görsel yönetmenler ve tasarımcıların yanında görsel düşünenlerin de seveceği bir uygulama. Dijital kalem üreticisi Adonit tarafından iPad kullanıcılarına yönelik geliştirilen uygulamada, görsel bir taslak yaratabiliyorsunuz. Apple’ın Photos platformunda ya da Dropbox’ta bulunan çizim veya görsellerinizi uygulamaya yükleyerek üzerlerinde renklendirme veya efekt verme işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Uygulama, kullanıcının fikirlerini görsel olarak yansıtabileceği tek sayfa görünümündeki demo duvarıyla (Wall) geliyor. Başka duvar tasarımlarını 4 dolar ödeyerek alabiliyorsunuz.
(iOS – ÜCRETSİZ)

 

Imgur

“En viral” fotoğrafların sitesi olarak bilinen Imgur’un, yıllar önce başarısızlıkla sonuçlanan iOS platformunda yer alma girişimi yeni yayınladığı iPhone uygulaması ile başarıya ulaşmış görünüyor. iPhone’lara yönelik sunulan yeni uygulama, Imgur sitesinin basit bir görünümü şeklinde. Site üzerindeki fotoğraflar arasında sağ ve sol hareketleriyle gezilebiliyor.  Uygulamanın en büyük eksikliği siteye fotoğraf yüklemenize izin vermemesi. Imgur’da beğendiğiniz fotoğrafı ise görüntünün üzerine iki kez tıklayarak başka uygulamalar ile paylaşabiliyor, puanlandırabiliyor ve favorilerinize ekleyebiliyorsunuz.
(Android, iOS, Windows Phone – ÜCRETSİZ)

 

İKSV Mobil

Kültür ve sanat etkinlikleriyle bilinen İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV), Vodafone sponsorluğunda Android ve iOS uygulamalarını güncelledi. Güncellenen uygulamada kullanıcılar kişisel ajandalarını oluşturabiliyor, bu ajandaları başkaları ile paylaşabiliyorlar. Festival programı, bilet satış tarihi ve etkinlik saati gibi bilgilere ulaşabildikleri gibi, etkinliklerle ilgili en güncel bilgileri takip edebiliyor ve etkinlik mekanları için yol tarifini de elde edebiliyorlar. Vodafone, 2010’dan bu yana İKSV’nin sponsorluğunu yapıyor.
(Android, iOS – ÜCRETSİZ)

 

BiTaksi 

Taksi uygulaması BiTaksi, mobil uygulaması için “sosyal güvenlik” güncellemesi yayınladı. Yeni güncelleme ile kullanıcılar, lokasyon tarifi gibi konularda numaralarını göstermeden internet üzerinden arama ve aranma yapabiliyorlar. Güncelleme, sürücü tarafından telefon numarasının görünmesini istemeyen yolcuların, “Bilgilerim” ekranı altında yer alan “Numaram Görünmesin” seçeneğini işaretliyor. Böylelikle yolcular VOIP teknoloji kullanılarak geliştirilen güncelleme sayesinde taksi şoförleriyle internet üzerinden görüşme yapabiliyor.
(Android, iOS – ÜCRETSİZ)

Bu içerik IT PRO’nun 183. sayısında yayınlanmıştır. 

 

Exit mobile version