Barbie hacklendi! Mattel fidye yazılımını kontrol altına aldı!

Barbie bebeklerinin ana şirketi olan Mattel, bir fidye yazılımı saldırısında hedef alındığını ancak saldırıyı önlediğini açıkladı.

Oyuncak üreticisi Mattel’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda yaptığı bir dosyaya göre, fidye yazılımı saldırısı 28 Temmuz’da tespit edildi. Fidye yazılımının türünü açıklamayan Mattel, sistemdeki bir dizi verinin şifrelendiğini söyledi.

Dosyada, “Saldırının tespit edilmesinin hemen ardından Mattel, saldırı protokollerini yürürlüğe koymaya ve saldırıyı durdurmak ve etkilenen sistemleri geri yüklemek için bir dizi önlem almaya başladı. Kontrol altına alınan saldırıda bazı ticari işlevler geçici olarak etkilenmesine rağmen, Mattel faaliyetlerini geri yükledi.” ifadeleri yer aldı.

Şirket, herhangi bir hassas iş verisinin veya perakende müşteri, tedarikçi, tüketici ya da çalışan verilerinin çalındığına dair hiçbir kanıt bulamadığını söyledi. Mattel, saldırının operasyonları veya finansmanı üzerinde önemli bir etki olmadığını da kaydetti. Mattel, başlangıçta başarılı görünen ihlale tepkisiyle saldırıyı sınırlandırmayı başardı ve sistemleri üzerinde kontrolü yeniden kazandı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu