Başarılı bir buluta geçiş süreci için 3 adım!

Bulutun benimsenmesi sadece bir varış noktası değil, bir yolculuktur. Birçok büyük işletme kurum içi, eski altyapılardan uzaklaştıkça ve genel buluta geçtikçe birkaç tekrarlayan aşamadan geçmekte ve bu değişikliğin başarılı olması için atılması gereken önemli adımlar vardır.

Genel olarak, 5-10 yaşından büyük herhangi bir kuruluş, şirket içi veri merkezlerinde altyapılarının önemli bir kısmına sahip olacaktır ki kuruluş ne kadar köklü ve büyük ölçekli ise bu altyapılar da o kadar fazladır. Genellikle göçün ilk adımı, çevrelerinin modernizasyonuna geçmeden ve bulut yerel PaaS hizmetlerinin çoğundan yararlanmadan önce bu iş yüklerini IaaS’ye taşımaktır.

New Relic tarafından yürütülen CIO Edge araştırmasına göre operasyonel etkinliği artıran, veri odaklı bir organizasyon oluşturan, müşterileri elde eden ve elde tutan BT yatırımları ve girişimleri CIO’lar için temel önceliklerdir. Dijital dönüşümün içerdiği uzun ve karmaşık süreç göz önüne alındığında, kuruluşlar göçün verimli ve başarılı olmasını nasıl sağlayabilir?

Erken güvenli giriş

Keşif ve envanter içeren bir ilk değerlendirme, bulut göçü için iş vakası oluşturmanın bir parçası olmalıdır. Üst yönetim düzeyinde teknolojinin yükselmesi ve anlaşılmasına ihtiyaç olduğundan C-suite satın alma hayati önem taşır. CIO’nun yönetim kurulu masasına ve CEO’lara uygun raporlama hatlarına oturması gerekir. CIO Edge Raporu’nun bir parçası olarak ankete katılan CIO’ların yarısından fazlası (% 56), bölümler arası iletişim ve işbirliği ile mücadele ettiklerini belirtti.

Bir iş vakası, toplam sahip olma maliyetini açıkça belirtmelidir. Zamanında ve bütçede kalmak için gerçek zamanlı gözetim altında olduğu gibi, hızlı geri ödeme elde etmek de ivmeyi korumak için hayati önem taşır.

Verileri birleştirici bir güç olarak kullanın

İlgili tüm ekiplerin aynı temel verilerin farklı görünümlerine erişmesini sağlamak, bir bulut geçişinin başarısı için kritik öneme sahiptir. Örneğin, son kullanıcı deneyiminin performansına ilişkin görünürlüğe sahip olmak, bir kuruluşun taşıma işlemi sırasında en azından aynı performans düzeyinde kalmasını sağlar.

Geçiş işleminin başlarında uygulama mimarisi, ölçek veya performansla ilgili olası hataları tespit etmek önemlidir. Uçtan uca enstrümantasyon ve kullanıma hazır entegrasyonlar, tüm süreç boyunca her yerde olup bitenleri yakından izlemeye yardımcı olabilir. Açık enstrümantasyon; bir uygulama, hizmet, altyapı ana bilgisayarı, kapsayıcı, bulut hizmeti, sunucusuz işlev, mobil uygulama veya veri yayan diğer herhangi bir varlıktan açık kaynak veya satıcıya özel telemetri verilerinin toplanması olarak tanımlanır. İş açısından kritik öneme sahip uygulamaların ve altyapının tüm yüzey alanına görünürlük sağlar.

Ancak bu görünürlüğü oluşturmak, yavaş bir süreç olmak zorunda değildir. Bir Forrester çalışmasına göre işletmeler, genel bulut uygulamasına ilk geçişlerini tamamladıktan sonra güvenilirlik ve ölçeklenebilirliğin, arttırdı. Çalışma, bir kuruluşun göç süreçlerinin ortalama sekiz saatten yarım saate indirildiğini ortaya koydu.

Dinamik bir yaklaşımı benimseyin

Dijital dönüşüm, statikten dinamik bir yaklaşıma geçmeyi içerir ve bulut geçişleri, bu yaklaşımı benimsemenin neden bu kadar önemli olduğuna dair mükemmel bir örnektir. Sabit yönlü iş durumları, canlı maliyet yönetimi raporlaması ile değiştirilir ve yalnızca kritik iş yüklerine temel olarak ağ keşfine dayanmak yerine, uygulama hızı ve mimariyi haritalamak için gözlemlenebilirlik kullanılarak geçiş hızı güvenle artırılır. Bu, organizasyonlarda aksi takdirde ilerlemeyi engelleyebilecek bir düşünce değişikliğini içerir. CIO Edge çalışmasında, CIO’ların %69’unun eski düşünce ve süreçlerin BT girişimlerinin uygulanmasını engelleyen bir iş engeli olduğunu söylediği ortaya çıktı. 

Bulut göçünün bir parçası olarak dinamik bir yaklaşımı benimsemek kuşkusuz bütün bir organizasyonda büyük bir etkiye sahip olacak ve gelecekte geleneksel düşünce engelleri ile mücadeleye yardımcı olacaktır. Gerçek bulut benimseme, teknoloji yığınında mimari bir değişiklik kadar kültürel bir evrimdir.

Dünya hızla değişiyor ve kuruluşlardaki teknoloji mucitleri, BT operasyonlarını ileriye taşıyacak ve dijital dönüşümün sunabileceği ödülleri toplayacaklarsa, göç için hazırlanıyor olmalılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu