Başkanlık seçimlerinde Arizona iddialarıyla öne çıkan Cyber Ninjas kapanıyor

Başkanlık seçimlerinde Arizona bölgesindeki sayımlarla ilgili oldukça büyük tartışmalara neden olan Cyber Ninjas şirketi kapatılıyor.

Başkanlık seçimlerinde oldukça büyük tartışmalara neden olan Arizona bölgesindeki sayımlarla ilgili iddialarda bulunan Cyber Ninjas şirketi kapatılıyor. Şirket sözcüsü Rod Thomson, “Tüm çalışanlarımızla yollarımızı ayırmak zorundayız,” diyerek kapanmayı doğruladı. 2013 yılında kurulan ve siber güvenlik başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yürüten Cyber Ninjas yaklaşık 10 kişiden oluşuyordu. Ancak hukuk süreçleri ve itibar kaybı nedeniyle şirket bir süredir gelir elde edemiyordu.

Komplo teorileri ispatlanamadı

Cyber Ninjas yaklaşık 80 civarında seçim yolsuzluğu iddiasında bulunmuş ancak bunların hiçbirini mahkemede ispat edememişti. ABD’nin en çok oy verilen eyaleti olan Arizona’da Biden yaklaşık 10 bin civarı oy ile Trump’u geçmişti.

Cyber Ninjas, sayılarla oynandığını devamlı olarak dile getirdi. Ancak ispat noktasında etkisiz kalan şirkete ceza olarak da tazminat ödemekle yükümlü hale getirilen şirket, ödeme yapmayı da reddetmişti. Özellikle Trump lehine komplo teorileri geliştiren şirketin kapatılmasında Biden yönetiminin ne kadar etkili olup olmadığı tartışılıyor. Bu da bazı Trump destekçilerinin Cyber Ninjas’ın iddialarının hâlâ geçerli olduğunu düşünmelerine neden oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu