Beklenen oldu Spotify RTÜK’e başvuruda bulundu

Türkiye’de dijital yayınlara getirilen lisans zorunluluğu ile ilgili olarak adım atmayan Spotify, sürenin dolmasına 4 saat kala başvuruda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren ve dijital yayınları RTÜK kapsamına alan yasayla beraber birçok platform lisans başvurusunda bulunmuştu. Bu konuda adım atmayan dijital müzik platformu Spotify’a RTÜK tarafından 72 saat süre verilmiş ve bu sürenin sonunda lisans başvurusunda bulunmazsa erişim engeli geleceği açıklanmıştı.

Konuyla ilgili verilen sürenin dolmasına 4 saat kala RTÜK’ü lisans için başvuran Spotify engelleme tehlikesini de atlatmış oldu.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan RTÜK yetkilileri şunları söyledi:

“Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloga açık bir iletişim yürüten üst kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir. Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu