Belçika parlamentosuna siber saldırı

Geçtiğimiz gün Belçika’da parlamento başta olmak üzere çeşitli bilim kuruluşları, polis kuvvetleri ve üniversitelere yoğun bir siber saldırı gerçekleşti.

Ülkenin devlet kurumlarına internet sağlayan Belnet olayı “çok geniş çaplı” bir siber terör eylemi olarak sınıflandırdı. Sabah saatlerinde gerçekleşen DDoS saldırısı üzerine bazı sitelere erişimin engellenmesiyle başlayan saldırı kısa sürede tırmandı ve Belnet’e bağlı 200’ün üzerinde kurum kısmen ya da tamamen internet erişimini kaybetti.

Yeni dalga

Her ne kadar ilk müdahaleler sonuç vermiş olsa da Belnet yetkilileri saldırıların halen yeni dalgalar halinde devam ettiğini belirtiyorlar. “Ekiplerimiz uykusuz bir şekilde bir taraftan ihlalin yarattığı hasarı gidermek diğer yandan da yeni saldırıları engellemek için var güçleriyle çalışıyorlar.” diyor Belnet yetkilileri. Zira bazı polis karakolları çalışamaz hale gelirken parlamentoda kritik birkaç toplantı ertelenmek zorunda kaldı. Ülkenin önemli lojistik şirketlerinin de sıkıntılı olduğunu belirten Belnet yetkilileri adeta zamana karşı yarışıyorlar.

İlgili Makaleler

Detaylı analiz

Belnet direktörü Dirk Haex, “Şu an bir suçlamada bulunmak için yeterince veri ve kanıta sahip değiliz. Bu işin arkasında kimin olduğunu henüz bilmiyoruz ancak olayın çok ciddi boyutta bir saldırı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Çok ciddi bir analiz sonucunda saldırının gerçekleştiği açıklarımızı keşfedip buradan sızan kişi ve grupları tespit edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu