Beyaz Saray’da 30 ülkenin katılacağı siber güvenlik toplantısı düzenlenecek

ABD Başkanı Joe Biden’ın sunumuyla başlayacak toplantının amacı; fidye yazılımlar başta olmak üzere siber suçlara karşı birlikte olmak.

ABD, ulusal güvenlik danışmanlarının önderliğinde 30 ülkeyi bir araya getirmeyi planlıyor. Toplantının amacı fidye yazılımlar başta olmak üzere siber suçlara karşı birlikte olmak. Başkan Joe Biden’ın sunumuyla başlayacak toplantının bu alanda en büyük katılıma sahip olması bekleniyor.

Çin’e karşı mı Çin’le birlik mi?

Toplantının maddelerinden birinin de kripto paralar olduğu biliniyor. Kripto paraların dolar ve avro karşısındaki yükselişine karşı neler yapılabileceği de konuşulacak. ABD yönetimi, siber saldırganların kripto para ile beslendiği için bu alana özel yaklaşım sergileyecek. Ancak Biden’ın en büyük sıkıntısı, üstü kapalı olarak Rusya’dan kaynaklandığını düşündüğü altyapı saldırıları. Milyonlarda dolar zarara neden olan altyapı tesislerinin hacklenmesine artık bir son vermek isteyen Biden, Rusya lideri Putin’e şeffaf bir anlaşma sunabilir. Zira ikili daha önce de NATO zirvesinde siber konularda birbirlerini hedef alan açıklamalar yapmıştı. Asıl merak edilen konu ise zirveye Çin’in davet edilip edilmeyeceği. Katılımcı ülkelerin tam listesi henüz paylaşılmadı. Ancak yakında çevrimiçi bir görüşme yapılacağı ve ardından zirvenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Çevrimiçi toplantıda Çin’in konumunu daha net görebileceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu