Biden yönetimi Kuzey Kore’yi siber tehdit ilan etti

Joe Biden’ın basın sözcülerinden Ned Price, Kuzey Kore’nin ABD ve müttefikleri için ciddi bir tehdit olduğunu söyledi.

Joe Biden’ın basın sözcülerinden Ned Price, Kuzey Koreli üç askerin hack operasyonundan suçlu bulunmasının ardından açıklamalarda bulundu. Price ilk olarak Kuzey Kore’nin ABD ve müttefiklerine çok ciddi bir tehdit olduğunun altını çizdi ve Biden hükümetinin bu konuyu çok ciddiye aldığını belirtti.

Olay geçtiğimiz günlerde ABD Adalet Bakanlığı’nın Park Jin Hyok, Jon Chang Hyok ve Kim Il’ı 1.3 milyar dolar değerinde kripto para ve bankalardan döviz çalması konusunda suçlu bulmasıyla başladı. Park, 2018 yılında ayrıca Sony tarafından açılan davayı kaybetmişti. Davada sorumlu avukatlardan General John Demers, “Günümüzde teröristler silah yerine klavye kullanıyor ve gerçek para yerine kripto para çalıyorlar. Dolayısıyla suçlama ve ceza süreci aynı şekilde sert olmalı.” açıklamasında bulundu.

Nükleer gücü arkasına alan siber teröristler

Price ise “Tehditler münferit sayılamaz. Kuzey Kore finans sektörü olmak üzere ABD’nin özgürlüğü için çok ciddi bir siber tehdittir. Kuzey Kore yüksek profilli casusluk ve siber terör eylemlerinden derhal vazgeçmelidir. Bu bağlamda Kuzey Kore’nin balistik füze programı da sorgulanmalıdır. Siber tehdit unsurları, nükleer silahlardan güç alarak eylemlerine devam ediyorlar. Bilinmelidir ki ABD, üzerindeki tehditleri bertaraf ederek aynı zamanda Kuzey ve Güney Kore halklarının da yaşam kalitesini yükseltmek istiyor. Birçok uzman bizi hayalperest kabul etse de nihai hedefimiz nükleer silahsızlanma. Kuzey Kore başta olmak üzere nükleer silahlara veda edeceğimiz bir vizyona sahibiz.” diyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu