Bilgisayar ve tablet gönderileri, düşüşe geçmeden önce büyüyecek!

IDC tarafından yayınlanan yeni verilere göre, 2020'nin ilk yarısında PC ve tablet pazarlarında bir canlanma görüldü ve talep arzı geride bırakmaya devam ediyor.

IDC, genel kısıtlamaların eğlence amaçlı bazı ek satın alımlara yol açmasına rağmen, talebin büyük ölçüde evden çalışma ve evde eğitim ihtiyaçlarından kaynaklandığını söylüyor.

IDC, geleneksel PC’leri, tabletleri ve kişisel bilgi işlem cihazları (PCD) pazarının 2020’de 425,7 milyon birime ulaşan sevkiyat hacimleriyle yıldan yıla yüzde 3,3 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Windows 7 desteğinin bitişi ile satın alımlarda bilgisayar pazarı, 2019’da güçlü bir büyüme gördü. COVID-19 ile bu yılki büyüme de hem ticari hem de tüketici segmentinde PC ve tabletlere olan talebi hızlandırdı. Ancak IDC, işletmeler ve tüketiciler pandeminin getirdiği ekonomi belirsizliğiyle başa çıkmaya devam ettikçe, PCD pazarının 2021’de düşmesini bekliyor. İleriye bakıldığında, sevkiyatlar 2024’te 389,6 milyon adede düşerken, pazarın yıllık bileşik büyüme oranı yüzde -2,2 ile uzun vadeli düşüşüne devam edeceği tahmin ediliyor. 

IDC’ye göre aşırı talep, bazı kısa vadeli bileşen kıtlıkları ve önümüzdeki okul yılına ilişkin genel belirsizlik, birçok okulu olabildiğince çok ünite satın almaya yöneltti. Fakat 2020 yılındaki bu ek satın alımlar, birçok okulun gelecekteki bütçelerini tüketeceği anlamına geliyor ve bu da 2021 ve 2022’de eğitim segmentinde çift haneli düşüşlere katkıda bulunacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu