Bilgisayarlarda enerji tasarruflu bellek sunan manyetik çözüm geliştirildi!

Bilgisayarlar ve diğer cihazlar için daha enerji verimli manyetik bellek depolamada önemli adım!

Virginia Commonwealth Üniversitesi ve California, Los Angeles Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, bilgisayarlar ve diğer cihazlar için daha enerji verimli manyetik bellek depolama bileşenlerine yol açabilecek önemli bir ilerleme kaydetti.

Mıknatıslar bilgisayar belleği için yaygın olarak kullanılır çünkü manyetik durumları “yukarı” veya “aşağı” polariteleri veri yazmak ve kodlamak ve bilgi depolamak için çevrilebilir. Manyetik bellek kalıcı değildir, bu nedenle bilgi yenilenmeden cihazlarda saklanabilir. Bununla birlikte, manyetik bellek de çok fazla enerji gerektirir.

Son zamanlarda keşfedilen, ne “yukarı” ne de “aşağı” fakat çiçek şeklinde olan ve Skyrmion adı verilen manyetik durum bir çözüm sunuyor. Skyrmion durumunu değiştirmek, geleneksel bilgisayarlar ve kablosuz akıllı aygıtlar için çok daha verimli, sağlam veri depolamasına olanak tanıyor. Çalışmalar daha kompakt, enerji tasarruflu nanomanyetik cihazlara yol açabilecek elektrik alanlarını kullanarak Skyrmion durumlarını kontrol etme olasılığını gösteriyor.

2016 ve 2018’de VCU araştırmacıları, “yukarı” ve “aşağı” durumu arasındaki hassas manyetik geçişleri zorlamak için bir ara Skyrmion durumu kullanmanın, belleğe bilgi yazma hatalarını azaltabildiğini, cihazların malzeme hatalarına ve termal gürültüye karşı daha sağlam olabileceğini de gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu