Bir efsane olan Yahoo yeniden satılıyor!

Bir dönemin efsane internet portallarından biri olan Yahoo el değiştirdi.

İnternetin ilk yayıldığı yıllarda herkesin kullandığı ve neredeyse internet ile özdeşleştirdiği Yahoo el değiştirdi. New York merkezli telekomünikasyon şirketi Verizon, Yahoo ve AOL şirketlerini 5 milyar dolara satmaya karar verdi.

Dünyanın en büyük çok uluslu telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Verizon, uzun süredir sahibi olduğu Yahoo ve AOL’un bulunduğu medya grubunu satacağını açıkladı. Alıcı ise Apollo Global Management oldu.

Verizon’dan yapılan açıklamaya göre şirketin yüzde 10 hissesini ise satmayacak. Yani Yahoo’nun yüzde 10 hala Verizon’da kalacak. Bir dönemin efsanesi olan Yahoo, halen günde 7 milyar tıklama sayısı ile popüler arama motorları arasında yer alıyor. Yahoo, 2017 yılında Verizon’a satılmıştı. Verizon bu satın alım için 4.5 milyar dolar ödemişti.

İlgili Makaleler

Yeni satışla beraber Yahoo’nun AOL ile beraber 5 milyar dolara el değiştireceği açıklandı. The Huffington Post, Engadget ve TechCrunch medya sitelerine ev sahipliği yapan AOL, America Online’ın kısaltmasının isimlendirilmesi olarak geçiyor. E-Posta sunucuları, internet altyapı çözümleri ve aram motoru hizmeti de sunan şirket 1991 yılında kurulmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu