Bitcoin rekordan rekora koşuyor

Bitcoin son yılların en büyük değerlemesine ulaştı ve 195 bin TL civarında işlem görüyor.

Dijitl ya da kripto para olarak bilinen para birimlerinin yükselişi sürüyor. dünya çapında yaşanan pandemi sürecinin tetiklediği bu durum ile beraber birçok dijital paranın değeri de artıyor. Bunlardan biri olan Bitcoin, son yılların rekorlarını kırdı ve hem birim hem de piyasa değeri anlamında zirveye ulaştı.

Haber hazırlandığı saat itibariyle 26 bin dolar yani 195 bin TL civarında bir değere ulaşan 1 Bitcoin’in piyasa değeri ise 450 milyar dolar oldu. Bir ara 27 bin dolar sınırını da zorlayan Bitcoin’in haber hazırlandığı saat itibariyle 26 bin civarında işlem gördüğünü söyleyebiliriz.

Bitcoin’in bu artışının en önemli sebeplerinden biri pandemi sürecinin devam etmesi ve piyasalardaki belirsizlik olarak gösteriliyor. Bu yeni rakamlarla beraber 2020 yılının başından bu yana yüzde 200 değer kazanan Bitcoin’in yatırımcıların yüzünü güldürdüğü de bir gerçek.

Bu artışın ne kadar devam edeceği bilinmiyor. Ancak pandemi sürecinin devam ettiği bugünlerde bu artışın da süreceğini söylememiz mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu