Bitcoin yeni rekorunu kırdı: 61 bin dolar seviyesine ulaştı

Dijital para birimi arasında en ünlüsü olan Bitcoin yeni rekorunu kırdı ve 61 bin dolar seviyesine ulaştı.

Kripto ya da dijital para olarak bilinen yatırım araçlarında her geçen gün yeni rekor haberleri geliyor. Bunlardan biri olan ve en çok bilinen dijital para birimi Bitcoin yeni bir rekora imza attı ve 61 bin 638,86 dolar değerine ulaştı. Son aylarda dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin’in bu yükselişinin ardında pandemi sürecinin devam etmesi, dijital paraların daha fazla yerde kullanılmaya başlanması ve dolar ile altın gibi emtiaların durumlarındaki değişikliklerin etkili olduğu düşünülüyor.

Haberin hazırlandığı saat itibariyle 59 bin 74 dolar civarında işlem gören Bitcoin’in son 24 saatte yüzde 5 oranında değer kazandığı da görülüyor. Bu para birimi daha önce Şubat ayında zirveyi görmüş ve o dönem 58 bin dolar ile rekor kırmıştı. Benzer artışlar Ethereum ve diğer para birimlerinde de yaşandı. Dijital paraların neredeyse tamamında bir artış olduğu görülüyor.

Bu artışların en önemli sebepleri arasında dijital para birimlerinin ödeme yöntemi olarak daha fazla yerde kullanılmaya başlanması gösteriliyor. Özellikle ABD’de birçok yerde Bitcoin ve benzeri para birimleri ile ödeme alınmaya başlandı ya da bunun hazırlıkları yapılıyor. Bu adımlar da dijital para birimlerinin değerinin artmasına yol açıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu