Bitcoin yeniden yükselmeye başladı!

Bitcoin 30 bin doları görmesinin ardından yeniden yükselişe geçti. 40 bin doları zorlayan kripto para birimi ile ilgili detaylar haberimizde.

Son günlerde genelde değer kaybeden kripo para birimlerinin en ünlüsü Bitcoin ile ilgili sevindirici bir haber geldi. Birkaç gündür 30 bin dolar civarında seyreden Bitcoin, 38 bin dolar seviyesine çıktı.

Koronavirüs vakalarının artması, yeni varyantların ortaya çıkması ve para piyasalarındaki bazı yeni haberler kripto paraların değer kazanmasına yol açtı. Haber hazırlandığı saat itibariyle Bitcoin’in değeri 38 bin 536 dolar civarında idi.

Yükseliş sadece Bitcoin’i değil başta Ethereum ve XRP gibi diğer kripto para birimlerini de etkiledi. Bitcoin 24 saat içinde yüzde 12 oranında değer kazanırken, Ethereum’da bu oran yüzde 8.64, XRP için de yüzde 9.67 oldu.

Kripto paralardaki bu yükselişin nedenleri arasında Amazon.com’un geçtiğimiz hafta yayınladığı kripto para uzmanı ilanının etkiliği olduğu düşünülüyor. Bu ilanın sebebinin ise şirketin alışverişlerde kripto para kullanmaya başlayacağı olduğu iddia edildi. Şimdilik bu konuda resmi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan ünlü milyarder Elon Musk’ın Bitcoin açıklamalarının da bu yükselişte etkiliği olduğu tahmin ediliyor. Musk, Tesla otomobil satışlarında yeniden Bitcoin kullanmaya başlamayı planladıklarını söylemişti. Bu açıklamanın da yükselişte payı olduğu düşünülüyor.

Sebebi ne olursa olsun tüm kripto paraların belli bir oranda değer kazandığı görülüyor. Haberin hazırlandığı saat itibariyle bazı kripto para birimlerinde yüzde 19’a varan artışlar oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu