Biyoteknoloji şirketi yapay zeka ile yeni ilaç arayışında

Protein tabanlı ilaçlar alanında yenilik yapmak için yapay zeka ile çalışan firma yeni ilaçlar geliştirmek ve sektörde öncü olmak istiyor.

Atomico isimli bir yatırım şirketi ile anlaşan LabGenius 15 milyon dolar elde ederek yeni nesil protein işlemeye dayalı ilaç geliştirmenin araştırmalarına başladı. EVA platformunu kullanan LabGenius, sentetik biyoloji, robotik otomasyon ve makine öğrenimi gibi gelişmiş dalları bir araya getiren inovatif bir yaklaşım benimsiyor. Merkezi Londra’da bulunan LabGenius’ta protein mühendsiliğinden, veri uzmanına çok farklı alanlarda uzman kişiler görev alıyor. Son yatırım ile birlikte toplam 25 milyon dolar bütçeye ulaşan LabGenius özellikle Ar-Ge alanında hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Yeni nesil tedavi yöntemleri için teknoloji şart

Protein tabanlı ilaçlar hayatımıza gireli 40 yıl oldu ve bu süre zarfında kanser ve diyabet gibi hastalıklarla savaşta bu ilaçların faydasını gördük. Dolayısıyla pazar payı da büyük olan protein tabanlı ilaçlar milyarlarca dolarlık bir sektör haline geldi. Bu alanda yenilik yapmak için yapay zeka üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran firma yeni ilaçlar geliştirmek ve sektörde öncü olmak istiyor.

Özellikle COVID-19 ile birlikte insanların çok hızlı bir şekilde hatta kişiye özel ilaç geliştirilmesi gerektiğini söyleyen LabGenius yetkilileri geleneksel yöntemlerle bu hedeflerden uzak kaldıklarını doğru kullanıldığında teknolojinin yeni nesil ilaç gelişiminin kapılarını açabileceğini belirtiyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu