“Biz bugün yokuz desek, POS makineleri çalışmaya devam edemez!”

800’ü aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam eden Teknoser’in Genel Müdürü Ozan İnan, ” u an interneti bu kadar rahat kullanabiliyorsak, POS makineleri kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ediyorsa, sağlık sistemindeki dijital sistemler aksamıyorsa bunun arkasında görünmez kahramanlar var” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Çin’de başlayan ve tüm dünyayı saran Covid-19 salgını, etkisini artırarak devam ediyor. Salgına karşı, dünya çapında alınan önlemler arasında sokağa çıkma yasağı ve gündelik hayata
kontrollü erişim başı çekerken, sağlık, gıda ve iletişim gibi hizmetler kesintisiz bir şekilde devam ediyor.
Teknoser, 800’ü aşkın çalışanıyla hayatın devam etmesini sağlamak üzere görevlerinin başında bulunuyor. Görünmez kahramanların şu an Türkiye’nin hayatına devam edebilmesi için sahada çalıştıklarının
altını çizen Teknoser Genel Müdürü Ozan İnan, “Dünyayı etkisi alına alan Covid-19 salgınıyla ilgili olarak, gündelik hayatın devamlılığını sağlamayı en önemli toplumsal sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Şu an interneti bu kadar rahat kullanabiliyorsak, POS makineleri kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ediyorsa, sağlık sistemindeki dijital sistemler aksamıyorsa bunun arkasında görünmez kahramanlar var. Bu sistemlerin altyapısını sağlayan 800’ü aşkın çalışanımızın yalnızca yüzde 10’u evden çalışıyor. Geriye kalan tüm ekiplerimiz, dijital sistemlerin doğru çalışması için sahada büyük gayret gösteriyor” dedi.

Yerli ve milli teknolojilerin önemi daha da arttı

İlgili Makaleler

Covid-19 salgınıyla birlikte “yerli ve milli” teknolojilerin önemi bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Salgınla birlikte üretim, lojistik ve dağıtım konularında birçok sektörde sıkıntılar yaşanması bekleniyor. Başta Çin olmak üzere birçok ülkede üretim neredeyse durma noktasına geldi. Üretim yapılsa bile üretilen ürünlerin taşınması, gümrükten geçirilmesi de büyük sorunlar oluşturuyor. İşte bu noktada yerli ve milli teknolojilerin önemi net bir şekilde ortaya çıkıyor. Yerli ve milli teknolojileri geliştirmenin dışa bağımlılığı azaltmanın yanı sıra, bu tür kriz dönemlerini atlatmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten İnan, “Yerli ve milli teknolojiler ülkemiz açısından büyük bir önem taşıyor, ancak bu teknolojileri ve ürünleri entegre edecek, servisini sağlayacak yerli ve milli entegratörlerin de yeterli güce sahip olması gerekiyor. Biz bu alandaki boşluğu yüzde 100 yerli ve milli bir şirket olarak doldurmak için her gün kendimizi daha fazla geliştiriyor ve daha çok yatırım yapıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu