Boru hattı operatörlerine siber tehditlerle mücadelede daha fazla esneklik

Geçtiğimiz hafta Biden yönetimi, büyük ABD boru hattı operatörleri için daha fazla esneklik sağlayan güncellenmiş siber güvenlik gereksinimleri yayınladı. Zira geçen yıl büyük bir fidye yazılımı saldırısının ardından ABD büyük yaralar almıştı.

cne yapılan siber saldırının ardından yürürlüğe giren gereksinimlere yönelik bir revizyon olan yeni Ulaştırma Güvenliği İdaresi yönergesi, önemli siber güvenlik sonuçlarına ulaşmaya odaklanıyor. Örneğin güncellenen direktif, belirli boru hattı operatörlerinin, BT sistemleri saldırıya uğradığında endüstriyel ekipmanın çalışmaya devam etmesini sağlayacak güvenlik kontrollerini sürdürmesini gerektiriyor. Boru hattı operatörlerinin ayrıca büyük bir siber saldırıdan nasıl kurtulacaklarını gösteren bir olay müdahale planına sahip olmaları da gerekiyor.

Eskiden siber olayları 12 saat içinde hükümete bildirme zorunluluğu da 24 saate yükseldi. Şirketlerin bu süre zarfı içerisinde kamuoyuna yansımadan yani itibar kaybetmeden müdahale etme şansı bulunuyor.

TSA Yöneticisi David Pekoske geçen ay CNN’e verdiği bir röportajda, “Amacımız, ilerlemeyi daha da güvenli hale getirmek için standartları iyileştirmekti çünkü bu tehdit çok gerçek ve onun ülke genelinde önemli olumsuz etkileri var.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu