Bosnalı ünlü rock grubuna robot üye katıldı!

Bosna’da oldukça ünlü olan rock grubu Dubioza Kolektiv, yeni bir üyeye sahip. Farklı enstrümanlar çalabilen Robby Megabyte isimli robot Uluslararası Saraybosna Üniversitesi elektrik mühendisleri tarafından geliştirildi.

Grup, #fakenews yani sahte haberler isimli yeni bir albüm geliştirirken bu konsepti robot bir üye ile geliştirebileceklerini düşünerek üniversite ile irtibata geçiyor. Grubun basçısı Vedran Mujagic’in tasarım sürecine yoğun olarak dahil olmasıyla Megabyte gittikçe insansı ve müzisyen özellikler kazanmaya başlıyor. “Onu tam bir rocker robot haline getirdik. Bizim gibi yemek yiyip içip bağırıyor ve her şeyden önemlisi rock müziği seviyor.” diyor Mujagic. 

Bir rockstar doğuyor!

Robotun geliştiricilerinden Almir Besic, “Onun adım adım canlandığını görmek heyecan verici ve eşsiz bir deneyim oldu. 3D baskı aşamasında çok fazla soru işaretimiz vardı. Ancak otomobil parçaları bulduğumuz malzemeleri de kullanarak Megabyte’a hareket edebileceği bir platform kurdu.” diyor. Megabyte, sözlerinde “Lütfen işimi elimden alın” gibi ironik ifadelerin yer aldığı bir şarkı da söylüyor.

İlgili Makaleler

Grup bir de klip çekmiş. Klipte yavaş yavaş tüm üyelerin yerini robotlar almaya başlıyor. Ne dersiniz, yakında tüm üyelerin robot olduğu bir grup turneye çıkar mı? Çığlıkları şimdiden duyar gibiyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu