Boston Dynamics robotları artık uzaktan kontrol edilebilecek

Boston Dynamics'in yeni platformu ile robotlar uzaktan yönetilebilecek.

Geçtiğimiz yıl Spot ismi verilen 400 robot köpek satışı yaparak kendi alanında bir rekora imza atan Boston Dynamics’in yeni platformu ile robotlar uzaktan yönetilebilecek. Daha önce özel bir tablet üzerinden kontrol edilen robotlar belli bir menzil dahilinde operasyon gerçekleştirebiliyordu. Ancak Scout ismi verilen yeni platform tarayıcı üzerinden çalışarak adeta sınırları ortadan kaldırıyor.

Hyundai’nin 1.1 milyar dolar vererek yüzde 80’ini satın aldığı Boston Dynamics’in bu girişimleri hız kesmeden devam edecek gibi duruyor. Spot modelleri daha önce madencilikte ve nükleer santrallerde insanların erişiminin kısıtlı ya da imkansız olduğu alanlarda görev yapıyor. 74 bin 500 dolara satılan modeller henüz beklenen satışı gerçekleştirmese de yetkililer zaman içerisinde satışın artacağını düşünüyor.

Önce iş güvenliği

Firmanın CEO’su Robert Playter platform hakkında, “Robotları bizim kumanda edebilmemizden çok onu satın alan ve bu konuda uzman olmayan kişilerin yönetebilmesi çok önemli. Uzaktan erişim elbette büyük bir kolaylık. Ancak bunun için tedbir ve güvenliği elden bırakmayacağız. Şu an için Scout platformu sayesinde robotlarımız basamak çıkabiliyor, etrafı 3D olarak kullanıcıya haritalandırabiliyor ve düştüğü zaman tek bir tuşla kendi kendine kalkabiliyor. Ancak güvenlik daha geniş bir konu olduğu için çalışmalarımız da sürüyor.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu