Boston Dynamics’in yeni lojistik robotları yolda

Depolardaki maaliyeti düşüreb Boston Dynamics’in yeni lojistik robotları artık birbiriyle iletişim halinde koordine şekilde çalışacak.

Robotik araştırmalarıyla öne çıkan lider markalardan Boston Dynamics’in yeni model robotları lojistik alanında epey ses getirecek. Şirketin yeni CEO’su Robert Playter, şirketin vizyonu ve geleceğine dair ilk adımı da bu robotlarla atmış olacak.

Daha önce hiç var olmayan ihtiyaçlar

Özellikle köpek benzeri robotlar ve parende atan modellerle büyük ilgi toplayan Boston Dynamics CEO’su, “Biz belli bir ihtiyaç veya talep öngörüp tasarımda bulunmadık. Ancak modellerimiz tamamlandıktan sonra kurumlar fikirlerimizi ve ürünlerimizi beğenip ihtiyaçlarını bize göre şekillendirmeye başladılar.” diyor. Zaten tanesi 75 bin dolar olan robotlardan 260 adet sipariş verilmesi de bunun önemli bir göstergesi.

Pandemi sonrası şekillenen lojistik

Robotlara olan ihtiyaç pandemi ile birlikte daha da yükselişe geçti. Playter artan talebi şu şekilde yorumluyor: “İlk günden beri robotları geliştirirken insanların ulaşamayacağı zor bölgeleri düşünmüştük. Ancak şimdi bu durum bir de aciliyetle birleşti. Karantina bölgesine ilaç taşımak ya da numune toplamak robotların yeni görevleri arasında. Pazar bu yönde ne kadar gelişir bilemiyoruz ama AR-GE yapmaya devam ediyoruz.”

Lojistik alanındaki robotlar ise elbette pandemi için düşünülenlerden farklı. Fakat pandemi, internet alışverişini önemli ölçüde hareketlendirdiği için Amazon gibi devler için depolama alanlarında yeni nesil robotlara ihtiyaç ortaya çıktı. “Depolardaki robotları daha hızlı, daha verimli hale getirip maliyetleri düşüren çözümler hazırladı.” diyor Playter ve ekliyor: “Bu sefer robotlarımız birbiriyle iletişim halinde koordine şekilde çalışacak.”

Tüm bu beklenti yakında son bulacak çünkü Boston Dynamics’in yeni nesil robotlarıyla tanışmak için fazla beklememize gerek yok. Yeni nesil lojistik çözümleri 2021’in ilk aylarında tanıtılıp kullanılmaya başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu