Bu kabin robotları uçuşları daha steril hale getiriyor

Hiçbir kimyasal kullanmadan COVID-19 dahil bakteri ve patojenlerin %99’unu temizleyen robot, havacılık sektörüne yeni bir umut oldu.

İsviçre merkezli bir girişim olan Uveya, sivil havacılığı daha güvenli hale getirmek için ultraviyole ışınları kullanan bir robot geliştirdi. Özellikle uçuşlar arasında oluşması muhtemel yolcu kaynaklı COVID-19 virüsünü temizlemek için geliştirilen temizlik robotu ,aslında yıllardır hastanelerde ve laboratuvarlarda kullanılan prensiplere dayanıyor.

Yeni bir umut

Bir süredir testlerine devam eden Uveya, geçtiğimiz haftalarda geliştirmiş olduğu robotu, yerel uçuşlar gerçekleştiren Helvetic Havayolları uçağına dahil oldu. Hiçbir kimyasal kullanmadan COVID-19 dahil bakteri ve patojenlerin %99’unu temizleyen robot, pandemi nedeniyle büyük kayıplar veren havacılık sektörüne yeni bir umut oldu.

İlgili Makaleler

Temiz sertifikalı kabin

Havacılık sektörü hayatta kalabilmek adına yolcuları ikna etmek için çeşitli yollar deniyor. Bunların arasında aşı pasaportları, sağlık sertifikaları ya da sağlık durumunuzu belgeleme niteliğinde kullanılan uygulamalar her geçen gün farklı bir tartışma konusu yaratıyor. Uveya İş Geliştirme Müdürü Tristan Chevignard ise robotun mevcut uygulamaların yerini alacağını ümit ediyor: “Çok ciddi ortaklarımızla temiz uçuş sloganını hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Gerekli belgeleri aldıktan sonra kabinlerin virüsten arındırılmış olduğu konusunda yolcuların içi rahat olacak.” Umarız bu tarz bir çözüm aşı pasaportu gibi uygulamaların yerini alarak yolculukları daha kolay hale getirir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu