Bu özel fotoğraf robotu, sualtı sporları için geliştirildi

Sabit bir düzenek içinde bulunan robot, suyun altından yüksek çözünürlüklü fotoğrafları hızlıca yöneticilerle paylaşabiliyor.

Alıştığımız robotlardan farklı olarak bu sefer karşımızda sualtı sporları için özel geliştirilen bir model var. Havuzun dibinde sabit olarak çalışan bu robot daha önce imkansız olarak kabul edilen açılardan hayranlık uyandırıcı fotoğraflar yakalayabiliyor. Telemetrics şirketi tarafından geliştirilen robot Associated Press (AP) tarafından kullanılıyor. Çekilen fotoğraflar şimdiden binlerce mecrada kullanılmaya başlandı bile.

Uzaktan fotoğrafçı

Tokyo Olimpiyatları’nda kullanılan ve 20 metreye kadar su geçirmez şekilde tasarlanan robotun tam adı PT-CP-S5. Sabit bir düzenek içinde bulunan robot, suyun altından ethernet kablosuna bağlı olduğu için yüksek çözünürlüklü fotoğrafları hızlıca yöneticilerle paylaşabiliyor. Robotun buğu önleyici bir sisteme sahip lensleri değişebildiği için farklı spor dallarında daha etkili kullanım özelliği sunuyor.

Elbette robot uzaktan bir fotoğrafçı tarafından idare ediliyor. Birden fazla robot aynı anda çalışarak yine tek bir fotoğrafçı tarafından kolaylıkla idare edilebiliyor. Telemetrics başkan yardımcısı Michael Cuomo, “Kullanımı son derece kolay bu sistem bize yeni fırsatlar sunuyor. Her bir spor etkinliği aslında tarihi bir olay. Onu fotoğraflamak için ise sadece tek bir şansınız var. Bu anları en iyi şekilde yakalamak için katkı sunabildiğimiz için heyecanlıyız.” diyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu