Bulut liderliğimizi ileriye taşıyacağız

Oracle, buluttaki liderliğini iş ortakları ile pekiştirmek için yeni programını duyurdu.

Kurumların iş yapış biçimleri hızla değişip, şirketler daha fazla bulut odaklı bir dönüşümü tercih ederken, teknoloji şirketleri daha hızlı ve güçlü hizmet vermek için bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Özellikle son birkaç yıldır dijital dönüşümün bulut teknolojiler üzerine eksen değiştirmesi ile birlikte teknoloji devleri de bu alandaki yatırımları ve iş ortakları ile birlikte yarattıkları değeri artırmaya çalışıyor. Oracle, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantıda yeni iş ortağı programı ile bu dönüşümü gerçekleştirdiğini duyurarak, bu sayede buluttaki liderliğini pekiştirmeye ve müşterilerinin işlerini büyütmek ve geliştirmek için daha güvenli, hızlı ve esnek bulut çözümleri sunmaya odaklanacağını belirtti. 

Toplantıda yeni iş ortaklığı programının detaylarını aktaran Orace İş Ortakları Birimi Satış Direktörü Ersel Parlar, Oracle’ın buluttaki liderliğini devam ettirmek için iş ortaklığı platformunu yeni nesil bulut çözümleri doğrultusunda güncellediklerini belirterek şöyle dedi: “Yeni iş ortaklığı platformumuzu güncelleyerek kurumların ihtiyaç duydukları çözümleri, daha hızlı, güvenli ve doğru bir şekilde sunmayı hedefliyoruz. Modern Oracle Partner Network sayesinde iş ortakları artık müşteri ihtiyaçları doğrultusunda en uygun iş ortağını hızlıca ve kolayca bulabilecek. Bu yeni iş ortaklığı ile Oracle’ın yeni döneme girdiğini söyleyebiliriz. İş ortaklarının uzmanlıklarını geliştirmesi, bu uzmanlıkları ile yalnızca yerelde değil, aynı zamanda globalde de hizmet verebilmesini hedefliyoruz. Teknoloji sektöründe genelde metal bazlı iş ortaklıkları vardır. Örneğin Altın, Gümüş ya da Platinum iş ortakları gibi. Bizler ise iş ortaklarımızı bilgisi, yetenekleri ve uzmanlıkları ile diğerlerinden farklılaştırmaya çalışıyoruz. Bunun için iş ortaklıklarımız ile farklı etkinlik ve eğitimler yaparak onların deneyimlerini ve bilgilerini geliştiriyoruz . Bu kazanılan yetkinlikler sayesinde yalnızca Türkiye’de değil aynı zamanda diğer ülkelerde de iş yapabilmelerini kolaylaştırıyor, iş ortaklarının önünü açıyor. 

İş ortağının kendi stratejisine göre rakiplerinden kendisini farklılaştırabilmesi, ona da başka fırsatlar ve iş imkanları doğuruyor. Ancak çok daha önemlisi hizmet verdiğimiz müşteriler çok daha deneyimli ve uzman bir ekip ihtiyaç duydukları çözüme kavuşmuş oluyorlar. Daha önce yapılan dijital dönüşüm çalışmalarında projelerin sonlandırılması ve gerçek geri dönüşlerin alınması oldukça uzun sürüyordu. Bazı büyük operasyonlarda 5 yıl süren dönüşüm çalışmalarının başarısızlıkla sonuçlandığını duyuyoruz. Öte yandan bulut sayesinde artık dijital dönüşüm projelerinde çok ciddi bir hız ve esneklik kazanılmış oldu. Yeni iş ortaklığı platformumuzda daha uzman iş ortaklarının gelişmesi sayesinde, şirketlerin dijital dönüşüm projelerinin de çok daha hızlı sonuçlanacağını ön görüyoruz.”

Uzmanlıklarını her coğrafyaya taşıyacaklar

Oracle Ortadoğu Afrika iş ortakları birimi lideri İlker Koçer ise şunları söyledi: “Müşterinin bulut yolculuğunda iş ortağımız onu daha iyi anlayıp, daha iyi çözümler sunmaya başladığında müşterinin ayrılmaz bir parçası oluyor. Dolayısıyla biz bulutu iyi bilen, bulutu sindiren ve bulut konusunda müşteriye çok daha fazla katma değer katabilen iş ortakları yeni dönemde çok daha önemli hale geldi. Yeni iş ortaklığı platformumuz sayesinde müşterilerilere ihtiyaç duydukları teknolojiyi, ihtiyaç duydukları coğrafyada sunabilen iş ortakları geliştirmeyi hedefledik.”

Oracle iş ortaklarından BiSoft Yönetici Ortağı Serdar Güler, güncellenen iş ortaklığı platformunun özellikle bulut alanındaki çözümlerde kendilerine yeni fırsatlar yaratacağını belirterek şöyle konuştu: “Biz uçtan uca veritabanı yönetimi, veri ambarı, iş zekası ve veri madenciliği alanında kendi çözümlerimiz ile sektöre hizmet veriyoruz. Daha önceden çözümlerimizi farklı platformlarda tutuyor ve müşterilerimizi ulaştırmaya çalışıyorduk. Ancak tüm iş çözümlerimizi Oracle Cloud platformunda topladık. Burada özellikle fiyat, güvenlik ve esneklik bizim kararımızda etkili oldu. Yeni iş ortaklığı platformu sayesinde artık müşterilere hem daha avantajlı çözümler sunabiliyoruz hem de farklı coğrafyalara hizmet ulaştırabiliyoruz.” 

Bu dönemde buluta ilgi arttı

Tech Data Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ise şunları söyledi: “Pazar verilerine baktığımızda bu dönemde Türkiye’de bulut platformuna olan ilginin giderek arttığını görüyoruz. Özellikle şirketler bulut teknolojiler ile sağladıkları esneklik, hız, güvenlik ve maliyet avantajları sayesinde dijital dönüşümün en büyük kaldıracı olduğunu gördüler. Biz Tech Data olarak hem teknoloji çözümlerinin müşterilere doğru kanaldan ulaşması hem de katma değerli pazarlama hizmetleri ile daha da fazla duyulması alanında çalışmalar yapıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu