Bursa’nın CIO’ları Oracle Bulut ve dijital dönüşümü konuştu

CIO Kahvaltıları etkinliğinin bu ayki durağı Bursa oldu. CXO Medya ile CIO Update dergisi desteği ve Oracle Türkiye ev sahipliğinde konuk edilen şehrin önde gelen BT liderleri, bütünleşik bulut ve bu kapsamda dijital dönüşümü masaya yatırdı.  

CIO Update Dergisi Yayın Yönetmeni Murat Yıldız moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Oracle Digital İş Uygulamaları Ülke Müdürü Elçim Sirek ve Bursa’nın önemli şirketlerinin CIO’ları, dijital dönüşüm furyasının işletmelerine yansımalarını değerlendirirken, Oracle da bu kapsamda çözüm ve hizmetlerini anlattı.

Oracle Digital İş Uygulamaları Ülke Müdürü Elçim Sirek

Dijitalleşme ile dijital dönüşüm arasında fark olduğu ve çoğu zaman bu iki kavramın karıştığı görüşünde birleşen CIO’lar, özellikle dijital dönüşümü ana amaç olarak görmenin bir problem olduğu konusuna vurgu yaptı. Dijital dönüşümün bir kaldıraç görevi gördüğünü ifade eden BT liderleri, bir iş stratejisi olmadan dijital dönüşümün sadece atıl kalacağına işaret etti. CIO’lara göre; şirketlerin yüzde 70’i sadece ‘trend’ olduğu için dijital dönüşümü tercih ediyor. Oysa dönüşmenin çok önemli olduğu günümüzde liderler, bu kapsamda bir strateji benimsemenin ve özellikle iş birimlerinin taleplerinin alınmasının kritik olduğunu vurguladı.

“Şapkalar yer değiştirdi, CIO’lar artık bir iş lideri”

Bursa’nın dijital dönüşümünde şu anda dijitalleşmenin ötesinde BT’nin ‘olmazsa olmaz’ bir rol üstlendiği muhakkak. Önde gelen işletmelerde henüz dijitalleşmeden ziyade ihtiyaçlar kapsamında projeler üretildiğini söyleyen CIO’lar, “Bu projelerin ucunda öncelikle elbette BT var; ancak iş birimlerini de bu dönüşüme davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Bu noktada söz alan Oracle Digital İş Uygulamaları Ülke Müdürü Elçim Sirek, deneyim dünyasının hakim olduğunu, bu nedenle de dijital dönüşümün popüler hale geldiğini belirtti. CIO’lara seslenen Sirek, “BT artık bir masraf merkezi değil. BT yöneticileri, iş birimlerinin vizyon ve stratejilerine hakim olmalı, iş birimlerinin de teknoloji okur yazarlığı artmalı. Yani şapkalar yer değiştirdi. CIO’lar artık birer iş lideri olarak konumlanıyor” dedi.

1.100’den fazla bulut uygulaması

Oracle için “’Gelecek Bulut’ta!..” Bursa’da, tahmin edilenin üzerinde şirketlerin dijital dönüşümünde bulut, bu ekosistemin önemli bir parçası. Oracle’ın yolu bulut” diyen Elçim Sirek’e göre; Türkiye’de bulut yapısı çok hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor.” Bu noktada CIO’lar da özellikle donanıma yatırım yapılmayan bir sistemden yana.

Oracle, bu doğrultuda oldukça güvenli, yüksek performanslı bulut altyapısı bulut hizmetlerinin tümünü destekliyor. Yapay zeka, makine öğrenimi ve blokzinciri gibi yeni nesil teknolojileri bulut çözümlerine, uygulamalarına ve analitik çözümlerine entegre ederek, böylece de iş süreçlerini bugünden dönüştürmeye hazır bir şirket. Açık ve modern bulut geliştirme platformu sayesinde tüm işletmeler, bünyelerinde genel ve hibrit bulut yapısında ve çoklu bulut ortamlarında yepyeni çözümler geliştirebiliyor.

Oracle, bulut yetkinlikleri için aynı esneklikteki kullandıkça öde sistemini sunarken, bu teknolojilerden yararlanan müşteriler bir yandan maliyetleri ve riskleri azaltırken, diğer yandan da bilgileri ve manuel görevleri otomatik hale getirebiliyor. 1.100’den fazla bulut uygulaması ile Oracle, ‘dünyanın en eksiksiz’ olarak nitelediği bulut uygulamaları paketini; finans, insan kaynakları, tedarik zinciri, pazarlama ve satış gibi her iş bölümünü kapsayacak şekilde sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu