Büyük Veri Davranışsal Analiz ve Görselleştirme Laboratuvarı kuruldu

Attila Bayrak
Attila Bayrak
Akbank, Sabancı ve MIT Üniversiteleri işbirliğiyle Türkiye’nin ilk “Büyük Veri Davranışsal Analiz ve Görselleştirme Laboratuvarı” kuruldu.
Akbank, Sabancı Üniversitesi ve Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) birlikte kurduğu Türkiye’nin ilk Büyük Veri Davranışsal Analiz ve Görselleştirme Laboratuvarı, analitik ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Akbank CRM Bölüm Başkanı Dr. Attila Bayrak’ın misafir yöneticiliğinde, Büyük Veri Davranışsal Analiz ve Görselleştirme Laboratuvarında hayata geçecek akademik içerikli analitik çalışmaların endüstrinin ve iş dünyasının ihtiyaçları ile paralel olarak yürütülmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Attila Bayrak,“Akbank olarak 10 yıldır müşteri analitiği alanında çalışmalar yürütüyoruz. Big Data Analitiği,bizlere müşterilerimizi daha yüksek hızda ve kalitede analiz edebilme ve ihtiyaçlarına göre daha uygun çözümler sunabilme fırsatı veren teknolojik bir gelişme. Bu da bize, tam da müşterilerimizin istediği, onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak ürün ve hizmetler geliştirmemizi sağlayacak altın değerinde veriler sağlıyor.” dedi.
Genç nüfus yapısı ile Türkiye’nin teknoloji destekli ürün ve hizmetler için ideal bir pazar olduğunun altını çizen Bayrak, “Türkiye’de yeni teknolojilere hızla adapte olan, teknolojiyi kullanan genç bir nüfus bulunuyor. Akbank olarak biz de teknolojik altyapımızı bu genç nüfusun finansal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya yönelik olarak oluşturduk. Big data analitiği farklı veri tiplerinde ve yapılandırılmamış verilerde analizler yapabilme imkanı sağlıyor. Böylece bir iş probleminin farklı farklı yöntemler ile birbirleriyle mukayese edilerek çözülmesinin yolu açılıyor. Yeni nesil analitik uygulamalar ve teknolojik yatırımlarla, kurumlar müşterileriyle doğru anlarda, daha yakın ilişkiler kurabilme fırsatı buluyor ve bu yolla rekabet güçlerinde de önemli kazanımlar ediniyorlar ” dedi. Yapılan stratejik işbirliğinin önemine dikkat çeken Bayrak “Akbank olarak son beş yıl içinde CRM alanında birçok uluslararası mükemmellik ödülüne layık görüldük. Bu alanda mükemmellik ödülüne sahip tek banka olarak, lider pozisyonumuzu bundan sonra da destekleyecek önemli projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu