Californiya’dan yeni siber güvenlik merkezi

rniya’ya bağlı San Diego bölgesi geçtiğimiz günlerde devletten yatırım alarak Bölgesel Siber İnovasyon Merkezi isimli bir tesisi açtı.

Bölgesel Siber İnovasyon Merkezi’nin birincil hedefi siber saldırılara karşı bölgeyi koruma altına almak. Ardından bu merkez sayesinde istihdam sağlayarak siber savunma konusunda farkındalık geliştirmek ve atılım yapmak bölgenin diğer hedefleri arasında yer alıyor.

Topyekun mücadele!

Merkezde, siber saldırılara karşı yoğun bir simülasyon programı kullanılacak. Farklı saldırı tipleri ve savunma taktikleri analiz edilerek zamana karşı verilen bu mücadelede optimum yol haritaları ve eylem planları belirlenecek.

“Her gün daha hasar verici boyutlara varan siber saldırılara karşı elimizden geleni yapmak ve topyekun mücadele etmek için merkezimizi açıyoruz.” diyor Belediye Başkanı Todd Gloria ve ekliyor, “Bilginin güvenli hale gelmesi için inovasyon merkezimizde geliştireceğimiz teknikler özellikle kendini korumak konusunda yetersiz kalan küçük işletmeler için hayati rol oynuyor. Bu arada yüksek profilli hedefleri de unutmuş değiliz. Tecrübelerimizi onlarla da paylaşmak ve siber zorbalığa son vermek istiyoruz.”

San Diego’nun ayrıca liman kenti olması ve son dönemde gemi işletmeleri ve deniz taşımacılığı konusunda da tehditlerin artmasıyla merkezin önemi daha da artıyor.

Bakalım böyle bir merkez sayesinde, sadece 2021 yılında şu ana dek 6 trilyon dolar küresel zarara neden olan siber saldırıların önü alınabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu