Çin, TikTok’un satılmasını istemiyor!

İddialara göre Çin yönetimi TikTok’un ABD’li bir şirkete satılmasını istemiyor. Bunun yerine ABD’de kapatılmasının daha uygun olacağını düşünüyor.

ABD yönetimi tarafından 15 Eylül7e kadar süre tanınan ve bu süre içinde Amerikan bir şirkete satılması istenen sosyal medya platformu TikTok’un sorunları bitmiyor. Reuters’in haberine göre Çin yönetimi TikTok’un ABD’li bir şirkete satılması yerine bu ülkede kapatılmasını tercih ediyor.

Çin, TikTok’un satılmasını istemiyor!

Haberdeki iddiaya göre Çin yönetimi TikTok’un el değiştirmesini istemiyor. Bunun olması yerine TikTok’un ABD’deki operasyonlarını sonlandırmayı tercih ediyor. Ancak TikTok’un sahibi olan ByteDance tarafından yapılan açıklamaya göre ise Çin yönetiminin böyle bir tavsiyesi olmadı.

İddilar gerçek ya da değil bunun çok önemi yok. Zira ABD Başkanı Trump’ın Amerikan bir şirkete satılması yönünde karar verdiği ve bunun için 15 gün süre tanıdığı TikTok’un akibeti 3 gün sonra netleşecek. Ulusal güvenlik için atılan bu adımın ne gibi sonuçlar doğuracağını birkaç gün sonra öğreneceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu