CIO’ların uyarlanabilirliğe yatırım yapması gerekiyor!

Forrester'ın “CIO'ların Uyarlanabilir Bir İşletme Oluşturma Kılavuzu” başlıklı yeni bir raporuna göre, CIO'ların pandemi sonrası zorlukların üstesinden gelmesi için uyum sağlama ve geliştirmeye odaklanması gerekiyor.

Forrester, devam eden ticaret durumunun baskılarının ve COVID-19 kısıtlamalarındaki azalmanın hem risk hem de fırsat yaratan bir dalgalanma seviyesi yarattığını tespit etti. Forrester’a göre, farklı dış güçleri hızlı bir şekilde algılayabilen ve tepki verebilen uyarlanabilir girişimler başarılı olacak.

Uyumluluk, müşteri takıntısının anahtarıdır ve kuruluşların, teknoloji ve müşteri pazarlarında beklenmedik değişikliklere hızlı bir şekilde tahmin ve tepki vermelerini sağlayacaktır. Şirketler, tedarik zincirleri ve ekosistemler ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır ve küresel ekosistemin bir köşesindeki müşteri ihtiyaçları, teknoloji ve iş eğilimlerindeki değişiklikler dünya çapında dalgalanacaktır.

Bir yandan, Çin küresel tedarik zincirinde kilit bir rol oynamaktadır. Öte yandan Forrester’a göre küresel ekosistem; yonga setleri, robot sensörleri ve endüstriyel tasarım yazılımı gibi önemli teknoloji alanlarındaki yabancı tekliflere bağlı olduğu için Çin’in iş büyümesi için de kritik öneme sahip. Bu çerçevede analistler, ileriye giden yolun uyarlanabilir olması ve bir firmanın temel iş kavramlarını yeniden yapılandırma yeteneğini geliştirmesi gerektiğini belirtiyor. Ortaya çıkan uyumluluk, müşteri takıntılı firmaların gelecekteki pazarlarda kazanmalarına yardımcı olabilir. 

Firmalar değişikliklere üç ana sütun aracılığıyla yatırım yapmalıdır. Yani, pazar uyumluluğuyla başlamak, gelişmekte olan ve platform teknolojilerine yatırım yapmak ve kurumsal üretkenliği geliştirmek için anlamak ve yatırım yapmak.

Uyumluluk için firmalar, gerektiğinde hızlı bir şekilde ilerlemelidir ancak aynı zamanda değişen müşteri, pazar veya teknoloji koşullarına uyum sağlama yeteneğine de ihtiyaç duyarlar. Bunu başarmak için kuruluşların, pazarın gereksinimlerini karşılayabilmeleri ve bunlara uyum sağlayabilmeleri için müşterileri ve operasyonları hakkında gerçek zamanlı veriler toplayıp analiz etmeleri gerekmektedir.

CIO’lar ayrıca dahili yenilik süreçlerini hızlandırmak ve daha geniş ekosistemlerden yararlanan yeni hizmetler başlatmak için diğer iş liderleriyle birlikte çalışmalıdır. Gelişen ve platform teknolojilerine yatırım söz konusu olduğunda işletmeler, yeni teknolojilerden faydalanmaya ve deneylerle teknolojiye dayalı yeniliği yönlendirmeye öncelik vermelidir.

Forrester’a göre bulut, AI, 5G, Endüstriyel İnternet ve blockchain gibi gelişmekte olan teknolojilerin odaklanması gereken kilit alanlardır. Şirketler ayrıca dijital ekosistemlerden yararlanan ve uçtan uca çeviklik sağlayan teknoloji platformları oluşturmalıdır.

Son olarak, kurumsal üretkenliği artırmak adına CIO’lar, manuel süreçleri basitleştirmek için otomasyondan yararlanırken iş gücü iş birliğini sağlayan kurumsal iş birliği platformlarını uygulamalıdır.

Forrester, firmaların ayrıca verimliliği korumak için çalışanların tedarik ve motivasyon stratejilerini gözden geçirmeleri gerektiğini söylüyor. Analiz firmasına göre bu dinamik iş ortamlarında CIO’lar ve diğer iş liderleri çok geç olmadan şimdi uyumluluk geliştirmeli ve yatırım yapmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu