Çip krizi, bazı Apple cihazlarının üretimini yavaşlatıyor

Nikkei Asia'nın bildirdiğine göre, Apple küresel yonga krizi nedeniyle bazı MacBook ve iPad modellerinin üretiminde gecikmeler yaşıyor.

Son raporlar, Apple’ın hem MacBook Pro hem de MacBook Air dizüstü bilgisayar serilerine yeni eklemeler yapmaya hazırlandığını gösteriyor. Rapora göre yonga tedarik zorlukları, Apple tedarikçilerinin bileşenleri dizüstü bilgisayarlara yerleştirdiği üretim sürecinin bir aşamasında gecikmelere neden oldu.

Yarı iletken krizi, iPhone üreticisinin dizüstü bilgisayar tedarik zincirinde büyük değişiklikler yaptığı bir yılda gerçekleşiyor. On yıldan fazla bir süredir Apple, MacBook’lara güç sağlamak için Intel’in merkezi işlem birimlerini kullandı ancak geçen yıl, ürün serisini kendi dahili olarak tasarlanmış M1 çipine geçirmeye başladı. Son raporlar, gelecek MacBook Pro ve MacBook Air modellerinin her ikisinin de Apple tasarımı çiplere sahip olacağını gösteriyor.

Bildirilen iPad üretimi sızıntılarına gelince, Nikkei Asia’nın kaynakları bunları ekran ve ekran parçası eksikliğine bağlıyor. Tüketici teknolojisi endüstrisinin tedarik zincirinin bu kısmı da yarı iletken krizinden etkilendi. Sorunu daha da karmaşık hale getiren şey, bazı yaygın ekran türlerini yapmak için kullanılan camda bir eksiklik olduğunun söylenmesi.

Bileşen sıkıntısı, Apple’ın 2021’in ilk yarısından ikincisine kadar iPad ve MacBook parçaları için bazı siparişleri geri çekmesine neden oldu. Şirketin amiral gemisi iPhone’larının üretim planlarının şu an için yolunda olduğu söyleniyor.

Küresel yonga krizinin, Apple’ın geliştirdiği ve iPhone gibi mevcut cihazlarla aynı köklü tedarik zinciri süreçlerine sahip olmadığı yeni ürün serileri üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olması olası. Bu yeni ürün serileri arasında bir dizi artırılmış gerçeklik kulaklıkları da bulunuyor. Apple yıllardır teknoloji üzerinde çalışıyor, hatta mühendislik çalışmalarını ilerletmek için birkaç satın alma işlemi gerçekleştiriyor ve şirketin ilk artırılmış gerçeklik cihazını 2022’de piyasaya sürmeyi planladığına inanılıyor.

Bu arada Apple’ın en büyük rakipleri de üretim hedeflerine ulaşmak için yeterli sayıda yonga tedarik etme konusunda zorluklar yaşıyor. Geçen ay Samsung, 2021’in ikinci yarısında piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir Galaxy Note akıllı geciktirebileceğini paylaştı. Sektörün şu anda gördüğü üretim gecikmelerinin 2022’ye kadar uzayabileceği tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu