CISA’dan özel şirketlere siber güvenliği öncelikli hale getirme çağrısı

Uzaktan çalışmanın yeni varyantlar nedeniyle daha da teşvik edildiği günümüzde saldırıların artması bekleniyor.

ABD’ye bağlı Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Teşkilatı (CISA) son dönemde hiç olmadığı kadar faal günler yaşıyor. CISA geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile üretim tesislerini dikkatli olmaya davet etti. CISA istihbaratına göre, pandemi nedeniyle daha yoğun çalışan üretim tesisleri siber korsanların saldırısına maruz kalıyor.

Robotik şirketler bile risk altında

CISA yetkilileri, tedarik zincirinin de üretim tesisleriyle birlikte aynı riski yaşadığını söylüyor. Uzaktan çalışmanın yeni varyantlar nedeniyle daha da teşvik edildiği günümüzde saldırıların artması bekleniyor.

Özel şirketlerin siber güvenlik standartlarının henüz oturmadığının altını çizen CISA raporu, şirketleri risk yönetimi konusunu öncelikli hale getirmeye davet ediyor. En gelişmiş teknoloji şirketlerinin bile zaman zaman güvenliği ihmal edebildiği belirtiliyor. Örneği, ismi verilmeyen bazı büyük robotik şirketlerinin daha dikkatli olması isteniyor.

Veri ihlali ve fidye yazılım gibi can sıkıcı ve maddi manevi tahribat yaratan saldırılara karşı özel sektör ile devlet arasında daha doğal bir iletişim kurulması da tavsiye ediliyor. Ancak böyle bir iletişimin merkezi bir şekilde başlatılmazsa uzun soluklu olmayacağını tahmin ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu