Cisco ve Singapur Üniversitesi siber güvenlik araştırmaları için birleşiyor

Singapur Devlet Üniversitesi ve ünlü bilişim şirketi Cisco, kurumsal laboratuvar adını verdikleri yeni bir birlikteliğe imza atıyor.

Ortaklığın başta siber güvenlik olmak üzere, yapay zeka, sağlık gibi farklı alanlarda sonuç vermesi bekleniyor. Toplam 40 milyon dolar yatırımın yapıldığı yeni laboratuvar en az beş yıl boyunca aktif olacak.

Akıllı şehirler ve yeni nesil çalışma ortamları

“Yatırım yaptığımız teknolojiler sadece kurumların dijital dönüşümünü sağlamakla sınırlı kalmayıp aynı zamanda hükumetlerin vatandaşlarına vereceği hizmetin de kalitesini artıracak.” diyor Cisco yetkilileri. Açıklamaya göre, özellikle pandemi sonrası yeni dijital dünyada hibrit çalışma ortamı ve akıllı şehir tasarımlarında laboratuvar sonuçlarının büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Üniversite rektörü Tan Eng Chye ise pandemi ile birlikte Singapur’da birçok şirketin teknolojiye yatırım yaptığını ve bu alanda yeni ürünlere ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor. Yüzün üzerinde araştırmacı, mühendis ve öğrenci ile on beş farklı proje üzerinde yoğunlaşacak olan araştırma ekipleri aynı zamanda akademik personel için burs imkanı da sağlıyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu